URA: Napustićemo Vladu ako prođe ugovor sa A2A

"Pitajte Lazovića i ove fantastične pregovarače zašto su odbacili ono sa čime su kao zvečkom zamajavali crnogorsku javnost?”, rekao je Rakčević, dodavši da je riječ o mamac priči
56 pregleda 87 komentar(a)
URA, Neđeljko Rudović, Žarko Rakčević, Dritan Abazović, Foto: Boris Pejović
URA, Neđeljko Rudović, Žarko Rakčević, Dritan Abazović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.07.2016. 18:26h

Građanski pokret URA bi već sljedeće nedjelje mogao ramotriti napuštanje Vlade izbornog povjerenja ukoliko DPS izglasa ugovor sa A2A i odbije izmjene medijskih zakona, kazao je predsjednik URA Žarko Rakčević.

“DPS unilaterlano krši Sporazum. DPS ruši Sporazum jer im ne odgovara ono što rade kontrolori, posebno kontrolori URA”, rekao je Rakčević je na konferenciji za novinare.

On je kazao da se premijer Milo Đukanović obavezao da će sve odluke biti postignute konsenzusom, ali da to ne čini.

Vlada: A2A odbacila zahtjeve opozicije u vladi izbornog povjerenja >>>

“Elektroprivreda je kičma sistema, od najvećeg je značaja i za URA-u je neprihvatiljivo da se poslije višegodišnjih tajnih pregovora sad na brzinu dva mjeseca pred izbore, preglasavanjem umjesto konsenzusom, rješava ovo sudbonosno pitanje,” kazao je.

Na pitanje kako komentariše odluku A2A, koja je odbacila predlog u vezi EPCG, Rakčević je kazao:

“Vujica Lazović, Damir Šehović, sijaset ljudi iz vlasti je govorilo da je to fantastičan uspjeh, jer ćemo i za 250 miliona eura da kupimo na sedam godina to. Pitajte Lazovića i ove fantastične pregovarače zašto su odbacili ono sa čime su kao zvečkom zamajavali crnogorsku javnost?”, rekao je Rakčević, dodavši da je riječ o mamac priči.

Rekao je da je su sa SDP i Demos imali konsultacije i da su njihovi stavovi gotovo identični ne samo po pitanju A2A, već i po pitanju Buljarice, drugogbloka Termoelektrane itd.

Što se tiče problema oko medijskih zakona, Rakčević je kazao da je u trećem poglavlju Sporazuma potpisano da će se preko klubova poslanika pokrenuti inicijativa za njihovu izmjenu i poboljšanje. “Tokom proteklih mjeseci nije pokazana elementarna volja DPS-a da se predlože ili poboljšaju medijski zakoni,” dodao je.

Bonus video: