URA: Nema kompromisa sa partijskim činovnicima koji su oteli Javni servis, javnost da bojkotuje programe do ostavki

Oni još jednom pozivaju cjelokupnu crnogorsku javnost na bojkot "otetog" Javnog servisa od strane partijskih činovnika i simpatizera koji čine aktuelni menadžment te medijske kuće svih građana Crne Gore a časne i profesionalne ljude u RTCG-u na odbijanje radnih zadataka koji imaju za cilj propaganda
2312 pregleda 4 komentar(a)
GP URA, Foto: GP URA
GP URA, Foto: GP URA

Današnja sjednica Savjeta RTCG-a najbolje je pokazala manire DPS-a, koji suštinski i upravlja Javnim servisom, a ogledaju se u simuliranju odgovornosti i navodnoj spremnosti da se bolesne stvari u društvu poporavljaju, smatraju u GP URA

“Zaključak je da će partijsko-propagandni informativni program ispravljati Radna grupa koju će formirati partijski generalni direktor RTCG-a. I eto povratka povjerenja u partijsko-propagandni DPS servis. Savršen recept za odgovornost DPS-a u protekle tri decenije”, navode u URA.

Oni ističu da "treba imati želudac koji će istrpjeti lekcije o profesionalnosti i objektivnosti medija od onih koji su pisali knjige omiljenom gospodaru, bili u partiji, pa fotelju zamijenili foteljom u Savjetu medijske kuće svigh građana ili od onih koji su se domogli predsjedavajuće fotelje a omiljeni su nastavni kadar na gospodarevom privatnom fakultetu".

“To nije normalna situacija, to je paralelna stvarnost i može se sresti još samo u državama poput Crne Gore koja je zarobljena od jedne partije i jednog čovjeka. Svojstveno njegovom partijskom šefu koji odgovornost prebacuju na svoje najbliže, tako je i glavni i odgovorni urednik RTCG-a Božidar Šundić danas odgovornost za propagandno-partijski informativni program prebacio na novinare te kuće za koje je rekao da nijesu profesionalni. Ima li većeg poniženja za sve one časne i profesionalne ljude u RTCG-u koji su sada u zapećku ali i za one koji služe kao megafon Šundiću”, navode u URA.

Oni još jednom pozivaju cjelokupnu crnogorsku javnost na bojkot "otetog" Javnog servisa od strane partijskih činovnika i simpatizera koji čine aktuelni menadžment te medijske kuće svih građana Crne Gore a časne i profesionalne ljude u RTCG-u na odbijanje radnih zadataka koji imaju za cilj propaganda.

“Nema kompromisa sa onima koji su partijske fotelje zamijenili foteljama u RTCG-u i sada bi navodno da stvaraju javni servis svih građana. Ne očekujemo od njih stavke jer su one moralni čin. Samo udruženim snagama u bojkotu i stalnim pritiscima na partijski javni servis možemo ga vratiti onima i kojima pripada – građanima”, zaključili su u URI.

Bonus video: