Verbalni konflikt Demokrata i komunalne policije u Nikšiću

"Nema te režimske sile koja može zaustaviti mladost i snagu Demokratske Crne Gore", porucio je Koprivica
176 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Svetlana Mandić
Demokratska Crna Gora, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 31.03.2017. 17:17h

Demokrate su prije početka konstututivne sjednice ispred zgrade Opštine Nikšić održale protestni skup. Komunalna policija im nije dozvolila da uključe agregat pa je došlo do verbalnog konflikta između njih i Demokrata koji su tražili da im dostave nalog do kada moraju da uklone agregat i mikrofone.

Pošto je Demokratama receno da ne smiju da agregat postave ispred opštine na javnoj površini poslanici Demokrata su uzeli agregat između sebe i pres kome je prisustvovalo oko 250 članova Demokrata na čelu sa Aleksom Bečićem mogao je da počne. Potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica poručio je da ne priznaju jednopartijske izbore već traže njihovo ponavljanje.

"Nema te režimske sile koja može zaustaviti mladost i snagu Demokratske Crne Gore", porucio je Koprivica.

Kazao je da šalju poruku domaćoj i inostranoj javnosti, svim formalnim i neformalnim centrima moći da neće pristati na jednopartizam u Nikšiću.

Prema riječima Koprivice, Demokrate neće dozvoliti da gurnu Nikšić u u jednopartijski mrak.

"U Niksiću, gradu heroja i gradu heroju ko god polaže nadu u silu ostaće i bez nade i bez sile i zavrsiće na smetlištu istorije", poručio je Koprivica.

Odgovarajući na optužbe Janka Vučinića kazao je da Demokratama ne upravljaju ni istočni ni zapadni centri, već narod i da jedino narodu služe. Kazao je i da današnja Skupština može izbjeći da je ne pamte po, kako je kazao, sramnom činu samo ako danas donesu odluku o raspušanju Skupštine.

Demokrate bez ponavljanja iznora u Nikšiću smatraju da nema niti može biti rješavanje krize u Crnoj Gori.

Demokrate su imale protestni skup na kojem je bilo oko 250 okupljenih.

Bonus video: