Vrh vlasti zna šta mora da uradi u ANB

Gasparič smatra da je odluka ministara država članica NATO pozitivna poruka, iako Crnoj Gori neće biti upućena pozivnica na samitu u Velsu
7 komentar(a)
Vladimir Gasparič, Foto: Zoran Đurić
Vladimir Gasparič, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.07.2014. 05:58h

Ljudi iz vrha vlasti znaju šta treba uraditi u oblasti reformi obavještajnih službi i to im je iz vrha NATO jasno poručeno, izjavio je ambasador Slovenije u Crnoj Gori Vladimir Gasparič.

Prvi čovjek ambasade, koja je ujedno i kontakt za NATO u Crnoj Gori, u razgovoru za "Vijesti" je kazao da Crna Gora ima dovoljno vremena da ispuni preostale obaveze kako bi do kraja naredne godine dobila pozivnicu za NATO.

„NATO čini 28 država i generalni sekretar Andres fog Rasumusen je nakon sastanaka ministara kazao njihov stav. Koliko ja razumijem vrlo je jasno prinijeto šta treba da se uradi. Vašoj vladi je to potpuno jasno“, kazao je Gasparič odgovarajući na pitanje šta, nakon poruke ministara članica NATO, Crna Gora treba da uradi na reformi obavještajnih službi.

Gasparič smatra da je odluka ministara država članica NATO pozitivna poruka, iako Crnoj Gori neće biti upućena pozivnica na samitu u Velsu.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" za 2. jul

Bonus video: