Vučurović: Ucjenjuju pripadnike VCG da ne učestvuju u litijama

"Među pripadnicima vojske ima mnogo časnih ljudi, i sramno je da jedan ovakav ministar prijeti takvim ljudima, koji su pod oružjem i žele časno da ga nose, u duhu tradicije svojih predaka“, kazao je Vučurović
6635 pregleda 11 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević

Ministar odbrane Predrag Bošković ucjenama pokušava da spriječi pripadnike Vojske Crne Gore (VCG) da učestvuju u litijama, kazao je poslanik Demokratskog fronta, Jovan Vučurović.

Bošković je ranije danas ocijenio da se protesti u organizaciji Srpske pravoslavne crkve (SPC) koriste kao negacija crnogorskog državnog bića i identiteta, ali i Crne Gore kao nezavisne države.

Prema riječima Vučurovića, Bošković je danas poslao poruke mržnje prema SPC, njenom sveštenstvu i pravoslavnim vjernicima.

„Čime je pokazao da su pozivi na pregovore, koji stižu iz Vlade samo manipulacija režima koji se nalazi u jednoj od najtežih situacija do sada“, kaže se u reagovanju Vučurovića.

On tvrdi da Bošković „šikanira zaposlene u Ministarstvu odbrane i pripadnike Vojske CG, tako što danima pokušava, kaznama, prijetnjama i ucjenama, da ih spriječi da učestvuju na litijama sa svojim narodom“.

"Među pripadnicima vojske ima mnogo časnih ljudi, i sramno je da jedan ovakav ministar prijeti takvim ljudima, koji su pod oružjem i žele časno da ga nose, u duhu tradicije svojih predaka“, kazao je Vučurović.

Kako je naveo, crkva i vojska su kroz istoriju bili temelji Crne Gore.

"Ali uzalud je o tome pričati Boškoviću, koji je sa svojim šefovima radio sve da ponizi vojsku i vojničke tradicije Crne Gore, kako bi ona postala posluga onih koji su ubijali naš narod i rušili državu", dodao je Vučurović.

Bonus video: