Vujanović: Lekić u zajednici SCG vidio našu budućnost

Vujanović na početku kampanje u Baru napao protivkandidata za odnos prema obnovi nezavisnosti
98 pregleda 134 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2013. 21:27h

Predsjednički kandidat DPS-a Filip Vujanović, na prvom promotivnom skupu održanom u Baru, optužio je protivkandidata Miodraga Lekića da nije pomogao obnovi nezavisnosti Crne Gore i da je sedam mjeseci prije referenduma saopštio da je naša budućnost u državnoj zajednici preko koje je ulazak u EU najbrži.

Vujanović je kazao da je Lekić, kao raniji ministar i ambasador, „mogao da pomogne i da promoviše suverenu Crnu Goru“.

“Prelistavajući njegove intervjue, pronašao sam jedan krajnje iskren istup, rekao bih programskog sadržaja, iz oktobra 2005. Sedam mjeseci prije referenduma, Lekić je jasno saopštio da je državna zajednica naša budućnost, da je kroz nju najbrži ulazak u EU. Ja sam uvjeren da takav kandidat ne može da bude predsjednik Crne Gore”, rekao je Vujanović na konvenciji u Domu kulture.

On je ustvrdio da je borba za suverenu Crnu Goru počela marta 1997. “kada smo se u DPS-u podijelili na one za nezavisnu i one za zavisnu državu”: “Ja sam još šest drugova stao na stranu obnove državnosti. Očekujem da svi kojima je Crna Gora na srcu glasaju za sebe dajući glas za nas i mene.

Vujanović je rekao i da „moramo konačno znati da li ćemo imati drugi blok TE Pljevlja, autoput, aerodrom u Beranama“, ali i da „ moramo sačuvati KAP“.

Marović: Vujanović je dobrota koja se smije

Potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović Vujanovića je opisao kao „dobrotu koja se smije“, a potom se posvetio liderima PzP-a, SNP-a i Nove Nebojši Medojeviću, Srđanu Miliću i Andriji Mandiću koji su na predsjedničkim izborima prije pet godina bili protivkandidati Vujanoviću.

“Prošli put je bilo tri na jedan, a Filip je imao više glasova od njih trojice zajedno, pa su sada procijenili da je bolje da izgubi jedan koji ne pripada nikome, nego jedan koji pripada nekome. Filip ima težak zadatak, mora da pobijedi njih četiri, jednog koji se takmiči, dvojicu koji su ga izabrali i jednoga koji ih podržava. Od njih je već pobijedio trojicu, ostaje mu samo jedan čija snaga leži u porazu ove trojice. Porazom ne možete pobijediti pobjedu”, rekao je Marović.

On je kazao da opozicija danas prepričava i preslušava što DPS radi na sastancima: ”Mi to ne krijemo, jer to snimamo. Zašto neko drugi ne snima svoje sastanke, da čujemo šta misle o Crnoj Gori i kakvo joj dobro žele”.

Lukšić i fudbal

Potpredsjednik DPS-a Igor Lukšić kazao je da poznavaoci fudbala isitču da Vujanovićev slogan stilizacijom liči na Bajern. ”I Filip Vujanović je kao Bajern, uvijek pobjeđuje”.

Potpredsjednik DPS-a Željko Šturanović kazao je da je Vujanović, za razliku „od protivkandidata koji se nije ni pojavio da glasa na referendumu“, bio jeda od najaktivnijih učesnika referendumske kampanje i međunarodne afirmacije Crne Gore.

Galerija

Bonus video: