Vujošević: Rakčević ponižen drugim mjestom na listi, njegov rad je u interesu građevinskog lobija iz URA

82 pregleda 14 komentar(a)
Nenad Vujošević, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Nenad Vujošević, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 02.05.2018. 19:09h

Žao nam je što je odbornik Luka Rakčević ponižen drugim mjestom na odborničkoj listi, zbog sve glasnijih sumnji građana da je njegov odbornički rad bio isključivo u interesu građevinskog lobija iz URA, uz izbegavanje da odgovori na pitanja građana kada će pokrenuti inicijativu o brisanju stambeno poslovnog kompleksa URA građevinara iz Bloka, saopštio je danas odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Glavnog grada Nenad Vujošević.

On je reagovao na izjavu kandidata za odbornika u Skupštini Glavnog grada Luke Rakčevića koji je kazao da mu je žao što je aktuelni gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović ponižen drugim mjestom na izbornoj listi DPS-a.

"Jer se na ovim izborima odlučujemo želimo li da građevinski lobi URA prepisuje dobre inicijative DPS-a ali na način da lobira protiv svih projekata koji mogu da im budu konkurencija? Želimo li vlast koja priča o cijenama vode u Podgorici a ne smanju cijene vode u opštinama u kojima vrši vlast gdje je voda višestruko skuplja nego u Glavnom gradu? Želimo li partije koje pričaju o partijskom zapošljavanju dok se u opštinama u kojima vrši vlast ne mogu saglasiti oko mjesta u upravnim odborima? Na ovim izborima glasamo protiv onih što uveliko betoniraju Blok u kome građevinski lobi URA, sakriven iza dimnih zavjesa svog odbornika, nesmetano radi stambeno-poslovni kompleks? Je li nam banja to što URA više od godinu dana potpuno ignoriše zahtjeve građana da se izbriše ovaj betonski kompleks i tu napravi park? I zašto se prema svojoj imovini ponašaju domaćinski pa su privredni subjekti u vlasništvu samo jednog građevinara iz URA u Podgorici do sada sagradili objekte neto površine 32,469 metara kvadratnih? Kada govore o zelenim površinama, da li navode koliko je ih uništio građevinski lobi URA? Jer je potpuno nevažno je li na čelu liste Čađenović ili Rakčević, 27. maja biramo između dva koncepta razvoja grada po mjeri građanina ili po mjeri građanevinara iz URA i Demokrata. Biramo između opozicije koja blokira rad mjesnih zajednica jer ne želi aktivno učešće građana u njihovom građevinskim poduhvatima, između onih koji svoj odbornički mandat koriste za lobiranje protiv konkurencije eliti u svojim redovima i onih koji razvijaju svako dio grada, između bježanja od odgovornosti i dostupnosti svakom građaninu 24 sata", istakao je Vujošević.

On je dodao da su ovo izbori i protiv prepucavanja koalicionih partnera o tome ko je veći Srbin, ko je glasao protiv srpskog jezika a za Ustav, ko proslavlja dan ulaska tuđe vojske u sopstvenu državu, ko je prava opozicija, ko radi za druge a ko za sebe, protiv jezika uvreda kojim ovih dana URA i Demokrate zatrpavaju crnogorsku javnost.

"Zato što se Podgorica voli iskreno a ne kao prostor za širenje biznisa građevinara iz URA, izbor zaista nikada nije bio lakši", kazao je Vujošević.

Bonus video: