Vujović zbog Bečića ostaje bez funkcije

Član asocijacije mladih SNP Darko Popović optužio je Milića da mu je "uručio otkaz bez obrazloženja”
188 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Vujović, Aleksa Bečić, Foto: Boris Pejović
Vladimir Vujović, Aleksa Bečić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.11.2014. 06:51h

Direktor Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Vujović prvi je stranački funkcioner koji neće ostati na istoj poziciji, nakon reizbora Srđana Milića na mjestu predsjednika.

Prema saznanjima “Vijesti” Vujoviću, koji je u dva mandata bio direktor stranke, na kolegijumu predsjednika poručeno je da neće ponovo biti imenovan na tu funkciju. Vujović, koji je i odbornik u Skupštini Glavnog grada, na stranačkom kongresu podržao je najmlađeg kandidata Aleksu Bečića.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” bliskih Vujoviću, on je uoči kolegijuma Miliću kazao da ne želi više da obavlja funkciju direktora stranke. Vujović juče nije želio da komentariše navode o smjeni, ističući da je posvećen kampanji za izbore u Herceg Novom.

"Spremamo se za izbore u Herceg Novom i na raspolaganju partiji smo ja, Aleksa Bečić, Velizar Kaluđerović i Neven Gošović”, kazao je on.

Prema informacijama “Vijesti” Milić je nagovijestio i potpredsjedniku stranke Nevenu Gošoviću da neće biti reizabran na tu funkciju i da bi ga mogao naslijediti neko od mlađih članova. Gošović je uoči kongresa javno podržao Bečića, navodeći da mladima treba pružiti priliku.

Izbor potpredsjednika, direktora i portparola stranke biće na prvoj sjednici novog Glavnog obodora. Gošović juče nije odgovarao na pozive “Vijesti”.

Nakon kongresa Milić je kazao da neće biti raskola u stranci, dok je Bečić poručio da su predsjednika stranke izabrali centri moći van SNP-a. Milić je u prvom krugu pobijedio protivkandidate Bečića i Aleksandra Damjanovića.

Predsjednik Centra za političku edukaciju Dragiša Janjušević kazao je agennciji MINA da će politika SNP-a nakon reizbora Milića, i dalje biti između opozicije i vlasti što će najviše odgovarati DPS-u. On smatra da je sukob između Milića i Damjanovića bio fingiran, kako bi se minimizirao rezultat Bečića. On smatra da bi Milić mogao Damjanoviću ponuditi visoku funkciju, kako bi smanjili Bečićev uticaj.

Popović tvrdi da je u SNP-u dobio otkaz jer podržava Bečića

Član asocijacije mladih SNP Darko Popović optužio je Milića da mu je "uručio otkaz bez obrazloženja”. Popović, koji je radio u medijskom centru SNP-a, napisao je na svom Fejsbuk nalogu da su mu uskraćena administratorska prava za zvaničnu partijsku stranicu koju je vodio. “Samo zato jer sam bio za Aleksu Bečića, jer drugog razloga nema. Ovakav način obračunavanja sa mladima koji misle drugačije je odraz političke nemoći. Mladost je budućnost SNP i Crne Gore, ali mladost koja misli glavom”, napisao je on.

Bonus video: