Završen protest DF-a: Poručili da nema predaje

Milutin Đukanović funkcioner Demokratskog fronta zahvalio je okupljenim građanima na istrajnosti i poručio da nema predaje
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2016. 19:45h

Protest Demokratskog fronta protiv vlade izbornog povjerenja mirno je završen. Skup je počeo na platou ispred Skupštine, gdje su se okupljenima obratili funckioneri iz lokalnih odbora partija članica DF-a. Nakon toga demonstranti su se prošetali ulicama Podgorice, da bi se potom mirno razišli.

Detalje pratite uživo:

21:30 Skup je završen. Učesnici se mirno razilaze.

21:28 Milutin Đukanović funkcioner Demokratskog fronta zahvalio je okupljenim građanima na istrajnosti i poručio da nema predaje.

21:25 Okupljeni su se uputili ka Skupštini.

21.20 Skandiraju "Milo ubica. Lopove. Izađite napolje".

21:13 Okupljeni uzvikuju "Kosovo je srce Srbije". Šetnja je mirana i kreću se ka ulici Slobode.

21:05 Počela je šetnja ka zgradi Vlade. Okupljeni uzvikuju "Milo lopove". Zatvoren je dio na ulazak u ulicu gdje je zgrada Vlade. Specijalci se nalaze na početku ulice. Okupljeni su upalili i nekoliko baklji, a bacili su i više rolni toalet papira ka specijalcima. Uzvikuju "Izdaja".

21:03 U toku su pripreme za šetnju. Okupljeni će se uputit ka zgradi Vlade. Na čelu kolone su poslanici DF-a. Nose transparent "Uzalud bacas na nas suzavac i bojne otrove, ulice odjekuju Milo lopove".

21:00 Okupljena masa pjeva "Od topole do topole".

20:55 Radojica Živković iz beranskog odbora Nove srpske demokratije je najamnicima nazvao predstavnike opozicije koji su ušli u Vladu.

"Tražimo samo slobodne izbore i čestitaćemo onome ko pobijedi", poručio je Živković. On je kritikovao ambasadorku SAD u Crnoj Gori Margaret Ueharu zbog miješanja u unutrašnja pitanja Crne Gore.

"SDP je pred gašenjem", poručio je Živoković

20:43 "Na vlast su došli prevratom, prevratom će biti i smijenjeni. To je božja pravda. Vlada liči na Frankenštajna. Ja imam veći uticaj na lokalnog policajca nego Goran Danilović na cijelu policiju", rekao je Milan Rolović iz ulcinjskog odbora PzP-a

20:30 "Napravićemo zemljotres od koga ce se srušiti kula vlasti DPS", kazao je Vlado Šćepanović iz Radničke partije dok masa uzvikuje: "Nema predaje".

On je kazao misleći na opozicionu trojku (URA, Demos, SDP), da "Za tri mjeseca mogu samo da gledaju šta radi paklena mašina."

On je kazao da poslanici DFa treba da okrenu leđa u Skupštini Darku Pajoviću, koji će biti predložen za šefa Skupštine.

20:25 "Jedino pobuna može da nas spasi. Varaju se oni koji misle da ćemo ustuknuti pred novom izdajom", kazao je Dragan Bojović iz danilovgradskog odbora DNP-a.

20:20 "Želimo slobodu i ništa manje od toga. Prva prepreka je lažna opozicija na čelu sa lažnim Čerčilom, Rankom Krivokapićem", kazao je Drago Sćepanović iz danilovgradskog odbora PzP. On je dodao da ako je DPS uveo izbornu krađu, lažna opozicija je uvela bestidnost.

"Druga prepreka je DPS", kazao je Šćepanović

20:15 Počeo je skup: Okupljeni skandiraju "Milo lopove"

20:06 Na plato preko puta Skupštine stigli su i funkcioneri DF-a Andrija Mandić, Slaven Radunović, Milutin Đukanović, Nebojša Medojević, Predrag Bulatović i Milan Knežević.

20:02 Okupljeni nose transparente "Sve ste fabrike prodali i opljačkali, a narod doveli na ulice", kao i zastave sa likom Vojislava Šešelja. Uzvikuju "Bojkot", "Dolje lažna opozicija", "Sloboda narodu".

Galerija

Bonus video: