Zoronjić: Na pomolu koalicija DPS i DF

"Grogirani DPS, za koji je u Izvještaju Evropske komisije stigla međunarodna potvrda da se nelegalno finansira te je samim tim svakome postalo jasno o kakvoj se kriminalnoj organizaciji radi sada, bez imalo stida sjedi za sto sa ljudima za koje je tvrdio da su se prodali za šaku rubalja i da su pokušali da organizuju ubistvo njihovog šefa"
6397 pregleda 71 komentar(a)
Zoronjić, Foto: Građanski pokret URA
Zoronjić, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 07.06.2019. 08:45h

Sve što se dešava poslednjih dana jasno ukazuje da je na pomolu koalicija Demokratske partije socijalista (DPS) i Demokratskog fronta (DF), saopštila je danas potpredsjednica Građanskog pokreta URA Suada Zornjić.

"Nakon što su građani masovnim protestima potpuno delegitimisali režim Mila Đukanovića, a posebno nakon epiloga političkog procesa u kome su osuđeni lideri Demokratskog fronta činilo se nemogućim da će ta dva subjekta na bilo koji način sarađivati u budućnosti. Međutim, da živimo u zemlji paradoksa, apsurda i izražene političke šizofrenije dokazuje činjenica da, iako se još ni mastilo na presudi nije osušilo, Demokratska partija socijalista je nastavila aktivnosti u realizaciji antievropskog plana pozivajući u pomoć upravo one koje je najviše optuživala u prethodnom periodu. Javno pitamo da li je povratak u skupštinske odbore početak novog političkog braka? Šta se desilo sa svim onim navodima da je Sinđin parlament nelegitiman?", upitala je Zornjić.

Navodi da je DPS nakon Izvještaja napretku praktično u nokdaunu.

"Grogirani DPS, za koji je u Izvještaju Evropske komisije stigla međunarodna potvrda da se nelegalno finansira te je samim tim svakome postalo jasno o kakvoj se kriminalnoj organizaciji radi sada, bez imalo stida sjedi za sto sa ljudima za koje je tvrdio da su se prodali za šaku rubalja i da su pokušali da organizuju ubistvo njihovog šefa. Sa druge strane, sa ništa manje entuzijazma najavom povratka u odbor za reformu izbornog zakonodavstva DF iskazuje raspoloženje da unaprjeđuje izborni ambijent sa, kako su sami navodili, svojim "krvnicima" i doživotnim neprijateljima. Prvi uspješni test novonastale koalicije vidjeli smo u Budvi kada su DPS i DF zajedno glasali za neodržavanje Skupštine čime su spriječili raspravu o milionskim dogovorima kojima je po svemu sudeći posredovao Branimir Gvozdenović. Nažalost, još jednom se pokazuje da su DPS i DF dvije strane iste medalje koje se nadopunjavaju pa nas ne bi čudilo da veliku energiju građana iskazanu pethodnih mjeseci prospu na način što će ozvaničiti politički brak na državnom nivou", kazala je potpredsjednica GP URA.

Zoronjić navodi da će se ovakvim dešavanjima zapravo samo održati uslovi gdje će se nastaviti pljačka države.

"Pljačka države će se nastaviti sve dok sa jedne strane imamo organizovanu kriminalni grupu a sa druge strane konstantne nacionalističke ispade kojima se maskira realnost i skreće fokus sa nepočinstva koja vrši aktuelna vlast.Toliko o principijelnosti i jednih i drugih a posebno vrha Demokratske partije socijalista koji na sve načine pokušava sebe prikazati u evropskom ruhu a suštinski svojim djelima demonstrira primitivne autoritarne metode vladanja zarobljenom državom. Dok god se bude nastavilo ovakvo političko ponašanje napori opozicije da se dođe do promjena koju željno iščekuju građani, osuđeni su na neuspjeh. Zato je konačno vrijeme da se napravi razlika između prave i profesionalne opozicije jer je to prvi preduslov da se krene na put promjena", zaključila je Zoronjić.

Bonus video: