Rame uz rame sa najvećima: Portal "Vijesti" obara rekorde

Portal Vijesti je daleko najpopularnija stranica iz Crne Gore, a u Crnoj Gori više posjeta bilježe jedino globalno najpopularniji servisi Facebook, Google, YouTube i Google pod crnogorskim domenom
136 pregleda 22 komentar(a)
Portal Vijesti, Foto: Screenshot
Portal Vijesti, Foto: Screenshot
Ažurirano: 01.04.2015. 15:44h

Portal "Vijesti online" obara sve rekorde, pa je u martu zabilježeno preko 42 miliona pregledanih stranica, i skoro 7.5 miliona posjeta na svim platformama. Jedinstvenih posjetilaca je na svim platformama bilo skoro milion - 988.769.

Putem pretraživača na desktopu i mobilnim uređajima ostvareno je 3.698.298 posjeta, i nevjerovatnih skoro 24 miliona pregledanih stranica.

Prema podacima Google Analyticsa, portal je u martu na taj način posjetilo skoro 900 hiljada jedinstvenih posjetilaca.

Putem aplikacije je pregledanih ekrana bilo preko 18 miliona, a zabiljezeno je skoro 3.5 miliona posjeta.

U odnosu na mart prošle godine ostvareno je skoro 40% više sesija, 49% više jedinstvenih korisnika i čak 65% više pregledanih stranica.

Broj dnevnih posjeta portalu preko brauzera sada na dnevnoj bazi uglavnom iznosi oko 120.000, a samo u subotu 28. marta je portal ostvario 208 hiljada posjeta, od čega čak 131 hiljada jedinstvenih posjeta, što je novi rekord u jedinstvenim posjetama.

Rekord u ukupnom broju posjeta i dalje drži dan nakon posljednjih predsjedničkih izbora kada je zabilježeno nestvarnih 260 hiljada posjeta.

Google Analytics (Google statistika) posjećenosti je besplatna usluga koju pruža kompanija Google, a kojom se generišu detaljne statistike posjećenosti stranica na internetu.

Portal Vijesti je daleko najpopularnija stranica iz Crne Gore i prema podacima internet kompanije Alexa nalazi se na petom mjestu po posjetama u Crnoj Gori, a više posjeta bilježe jedino globalno najpopularniji servisi Facebook, Google, YouTube i Google pod crnogorskim domenom.

Alexa je internet kompanija koja rangira web stranice i blogove na osnovu posjećenosti.

Sve češće se direktna komunikacija sa čitaocima odvija i putem društvenih mreža, kao što su Facebook i Twitter. Facebook stranica "Vijesti" ima preko 61 hiljadu lajkova, a broj ljudi koji prati "Vijesti" na Twitteru je oko 24.300. Taj podatak značajno dobija na težini kada se uzme u obzir podatak iz oktobra da u Crnoj Gori Twitter koristi deset i po hiljada građana.

Android aplikaciju portala “Vijesti” skinulo je oko 50 hiljada ljudi, dok iOs aplikaciju koristi oko 20 hiljada, a od lansiranja redizajnirane aplikacije, koristilo je ukupno preko 110 hiljada korisnika.

Ekipa portala "Vijesti" zahvaljuje se vjernim čitaocima na povjerenju koje nam svakodnevno ukazujete.

Ovaj članak je napravljen u okviru partnerstva sa Monitoringom Balkana i Kavkaza (Osservatorio Balcani e Caucaso) za potrebe Evropskog centra za slobodu štampe i medija (ECPMF), a koji sufinansira Evropska komisija.

Sadržaj ovog članka je isključivo odgovornost “Vijesti”, i ni na koji način se ne može interpretirati kao stav Evropske unije.

Bonus video: