Rudović: Ekstremni krugovi SPC i predstavnici nekih partija pokazali kako zamišljaju Crnu Goru - Vijesti.me

Rudović: Ekstremni krugovi SPC i predstavnici nekih partija pokazali kako zamišljaju Crnu Goru

Kako je rekao, neki od političkih predstavnika svojih uzora i mentora iz SPC odavno ne kriju svoj profil, a drugi su nastavili da otkrivaju svoje pravo lice. „Umjesto pobjeda šire nove podjele“

Neđeljko Rudović
Neđeljko Rudović (Foto: URA)

Ekstremni krugovi Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, zajedno sa političkim predstavnicima iz nekoliko partija, pokazali su na sinoćnjem skupu u Budvi kako zamišljaju svoju državu, kazao je nezavisni poslanik, Neđeljko Rudović. 

On je rekao da je tužno bilo posmatrati novo sijanje mržnje, unižavanje svoje i dodvoravanje drugoj državi, koliko god nam ona bila bliska.

Rudović je u izjavi agenciji MINA kazao da su ekstremni krugovi SPC u Crnoj Gori, zajedno sa svojim političkim predstavnicima iz nekoliko partija, pokazali po ko zna koji put, na sinoćnjem skupu u Budvi, kako zamišljaju svoju državu.

„Baš kao i oni koji su je prije 100 godina pretvorili u provinciju Srbije, kidišući da uguše svaki glas dostojanstva i ponize svoju braću koji su životom branili čast, pravo i slobodu Crne Gore“, naveo je Rudović.

Kako je rekao, neki od političkih predstavnika svojih uzora i mentora iz SPC odavno ne kriju svoj profil, a drugi su nastavili da otkrivaju svoje pravo lice. „Umjesto pobjeda šire nove podjele“.

Rudović je kazao da je pred krahom investicija u bolju Crnu Goru „u vidu bezgraničnog strpljenja i pomaganja takozvanoj prosrpskoj opoziciji da se približi Crnoj Gori i postane prihvatljiva opcija za demokratske promjene“.

„Zbog njihove odluke da slušaju klero-nacionaliste i da se vrate na stare pozicije opravdan je stav da, dok god vode takvu politiku, ne mogu biti prihvatljivi kao akteri kreiranja državne politike nakon demokratskih promjena“, naveo je Rudović. 

Kako je dodao, valjda je jasno i da ih tom nazadnom politikom samo još više odlažu. 

„Svima koji se zalažemo za promjenu ovakve vlasti, a koji duboko poštujemo istoriju i kulturu Crne Gore, njenu državnu nezavisnost, građansko ustrojstvo i prozapadno usmjerenje, ostaje da, konstatujući političku realnost, zajednički damo odgovor na ovakvu nacionalističku histeriju“, zaključio je Rudović.


Najčitanije iz sekcije Vijesti