„Sunce” prkosi Mićunoviću

Pejovićev restoran „O sole mio“ nije postigao poslovni aranžman sa kompanijom Brana Mićunovića
358 pregleda 2 komentar(a)
o sole mio budva, Foto: Vuk Lajović
o sole mio budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.10.2018. 19:55h

Zgrada „Zeta filma“, nadomak Staroga rada do temelja je porušena, ali je neočekivano ostao restoran „O sole mio“, vlasništvo Gojka Pejovića, koji po svoj prilici nije postigao poslovni aranžman sa kompanijom nikšićkog biznismena Branislava Brana Mićunovića o zajedničkoj gradnji luksuznog hotela sa pet zvjezdica.

Nekadašnje „Sunce“ koje je prije više od deceniju i po prodala „Budvanska rivijera“, popularni „O sole mio“, bio je sastavni dio zgrade „Zeta filma“, sada je zaštićen metalnom ogradom, dok teška građevinska operativa kopa temelje budućeg Mićunovićevog hotela sa 12 spratova.

Iako su prije tri godine podnijeli zajednički zahtjev za dobijanje građevinske dozvole, do poslovne saradnje očigledno nije došlo, jer dozvola glasi na ime „Zeta filma“, a restoran koji je izgrađen na parceli od nekih 525 kvadrata ima ukupno 706 kvadrata u prizemlju i prvom spratu.

Mićunovićeva firma zaključila ugovor sa budvanskom firmom „Novkol Monte“ da zgradu poruši. Kompanija je radove povjerila specijalizovanoj firmi „Carinvest“, koja je u vlasništvu budućeg gradonačeknika Budve Marka Bata Carevića, lidera budvanskog DF-a.

Mićunović je još u decembru 2016. od Ministarstva održivog razvoja dobio građevinsku dozvolu, a proteklih godinu i po se čekalo da gradnja započne.

Građevinskom dozvolom, koju je potpisao ministar održivog razvoja Pavle Radulović, dozvoljeno je da se na mjestu zgrade ”Zeta filma”, može izgraditi kondo hotel spratnosti dvije podzemne etaže, prizemlje, mezanin i deset spratova, bruto građevinske površine 15.123,32 kvadrata.

Mićunovićeva firma u gradnju planira da uloži 16 miliona eura.

Mićunović je prije mjesec prodao zemljišni kompleks od 6.000 kvadrata u Reževićima podgoričkoj kompaniji „Savana commercial retail“. Predugovor je zaključen u avgustu pred notarom u Budvi, da bi zabilježba neposredne izvršenosti notarskog zapisa bila prošle sedmice upisana u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine. Riječ je o zemlji na pjeni od mora kojom je Mićunović garantovao Opštini Budva da će u roku od pet godina izmiriti 794 hiljade eura, koliko su obračunate komunalije za gradnju budućeg kondo hotela na mjestu zgrade „Zeta filma“.

Opština Budva upisala je u januaru prošle godine hipoteku na zemljišni kompleks, nakon što je Mićunović odmah uplatio prvu ratu od 160 hiljada eura na ime komunalija. Nikšićki biznismen uredno je nastavio da izmiruje obaveze, pa je uoči Nove godine uplatio i drugu ratu - 129.753,18 eura i kamatu u iznosu od 32.434,17 eura...

Nova prodaja nekretnina koje su preostale u vlasništvu nikšićkog biznismena događa se neposredno pred početak gradnje kondo hotela.

Time je Mićunović nastavio seriju rasprodaje imovine. Krajem prošle godine prodao je zemljišni kompleks sa dvije nedovršene zgrade na lokalitetu Mirište, nedaleko od Svetog Stefana, iznad Miločerskog parka, budvanskoj kompaaniji Allianz group.

Bonus video: