Google ima i skrivene opcije. Evo nekih...

"Blic" je izdvojio najzanimljvije opcije na Google-u koje mogu da vam pomognu u svakodnevnom korišćenju interneta i drugih servisa
1 komentar(a)
Google, Foto: Shutterstock
Google, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.08.2014. 17:15h

Većina korisnika Google vidi kao osnovni pretraživač koji služi za pronalaženje informacija, ali on krije vrlo korisne opcije.

Od jednostavne konverzije mjernih jedinica i kalkulatora do pronalaženja jeftinih letova i kompleksnih prevoda riječi, Google pretraživač nudi korisnicima veliki broj skrivenih opcija.

"Blic" je izdvojio najzanimljvije koje mogu da vam pomognu u svakodnevnom korišćenju interneta i drugih servisa.

Pronađite jeftine letove

Na internetu postoji veliki broj pretraživača letova, ali i Google je odlučio da se uključi. Preko adrese google.com/flights pronađite željene informacije.

Nutritivna vrijednost

Ukoliko volite da pratite koliko ste kalorija unijeli, odnosno da poredite koliku nutritivnu vrijednost ima koja hrana, samo ukucajte „compare” i navedite željenu hranu.

Valutni kursevi

Veoma jednostavan način da pratite odnos svih deviznih kurseva. Samo treba da ukucate traženi iznos i međunarodne oznake valuta i dobiće njihov kurs za taj dan.

Google Sky

Ako vam se svidio Google Earth, Google Sky će vas sigurno oduševiti. Ovaj servis omogućava korisnicima da pregledaju nebo, planete, zvijezde, udaljene galaksije...

Konvertovanje jedinica

Jedna od najboljih stvari jeste brzo konvertovanje između različitih jedinica metričkog i imperijalističkog sistema. Primjera radi, potrebno je samo da ukucate „10 km to miles” i automatski dobijate rezultat.

Prevod

Kada želite da saznate kako se određena riječ kaže na nekom jeziku, nema potrebe da otvarate poseban prozor. Samo treba da ukucate „translate”, pa željenu riječ i jezik i dobićete prevod.

Bonus video: