iPhone 6 ćemo prvi put vidjeti 9. septembra

Mediji spekulišu da će poslije promocije smartfoni biti u prodaji desetak dana kasnije, vjerovatno 19. septembra
2 komentar(a)
iPhone 5s, Foto: Beta/AP
iPhone 5s, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.08.2014. 11:01h

Apple će svoj sada već tradiconalni „iPhone Event“ ove godine organizovati u utorak 9. septembra objavio je Re/code, a potvdili su The Wall Street Journal i Bloomberg.

Svi obavješteni izvori danas se slažu da je to "definitvni" datum za promociju novog iPhone-a 6, a septembar je i u ranijih prilikama bio mjesec za promociju novih iPhone-a. Mediji spekulišu da će poslije promocije smartfoni biti u prodaji desetak dana kasnije, vjerovatno 19. septembra.

Iako Apple do sada nije davao nikakve zvanične informacije, spekuliše se i dalje da će u centru pažnje biti iPhone s ekranima od 4.7 i 5.5 inča i da će oba modela imati novi A8 procesor, prenosi B92.

Promocija iPhone-a 6 označiće debi modela s ekranom od 4.7”, za koji se očekuje da bude tanji i da njegov dizajn liči na iPod touch, a da će uz A8 procesor imati i bolju kameru. Naravno, i dalje se očekuje da Apple promoviše “šesticu” s ekranom od 5.5 inča, mada posljednje spekulacije govore da bi ovaj model mogao da bude dostupan tek krajem 2014. ili početkom 2015. godine.

Portal Re/code, za koji radi bivši AllThingsD tim, ima fantastičan skor kada su datumi promocija novih uređaja u pitanju. Ovaj portal takođe smatra da će iWatch biti predstavljen na posebnom događaju u oktobru.

Bonus video: