Beats postao dio porodice Apple

“Veoma smo uzbuđeni što možemo i zvanično da poželimo dobrodošlicu Beats Musicu i Beats Electronicsu u našu porodicu”, navodi se u saopštenju kompanije
67 pregleda 0 komentar(a)
beats, Foto: Shutterstock
beats, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.08.2014. 13:04h

Tehnološki gigant Apple potvrdio je 1. avgusta da je konačno zaključen ugovor o kupovini kompanije Beats, i da je sada popularne audio oprema, kao i Beatsov servis za strimovanje muzike, dio Appleove porodice.

“Veoma smo uzbuđeni što možemo i zvanično da poželimo dobrodošlicu Beats Musicu i Beats Electronicsu u našu porodicu”, navodi se u saopštenju kompanije objavljenom prvog avgustovskog dana. “Muzika je oduvijek zauzimala posebno mjesto u našim srcima, i oduševljeni smo što udružujemo snage sa grupom ljudi koji vole muziku podjednako kao i mi.”

Vijest o tome da Apple mjerka Beats proizvode pojavila se još u maju, kada je svijetom odjeknula informacija da je u igri ugovor vrijedan tri milijarde dolara.

“Trudićemo se da za što veći broj Beatsovih radnika uposlimo za stalno na drugim radnim pozicijama u Appleu”, naveli su predstavnici kompanije

Trenutno kompanija Beats broji 900 zaposlenih, ali kako prenosi 9to5, Apple ima u planu da otpusti oko 200 radnika koji imaju pozicije slične onima koje već obavljalju mnogi zaposleni u Appleu.

U dopisu za pomenuti portal, Apple je naveo kako su Beatsovim radnicima ponuđeni ugovori za produžetak radnog odnosa i poslije prodaje kompanije, ali da je veliki deo njih na određeno vrijeme.

“Trudićemo se da za što veći broj Beatsovih radnika uposlimo za stalno na drugim radnim pozicijama u Appleu”, naveli su predstavnici kompanije.

Kompaniju Beats osnovali su 2008. godine Dr. Dre i Džimi Ajovin, koji su se posvetili usavršavanju audio opreme, a vremenom je razvijen i popularan servis za emitovanje muzike.

Bonus video: