partnerstvo

Apple i IBM zajedno osvajaju poslovni svijet

IBM će uskoro početi da prodaje iPhone i iPad poslovnim korisnicima, a na njima će već biti aktivirani ti novi servisi, tj. namjenske aplikacije
0 komentar(a)
Apple, Foto: Reuters
Apple, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.02.2019. 00:19h

Kompanije Apple i IBM najavili su partnerstvo koje će se odnositi na saradnju oko mobilnih uređaja i sistema čime će preko 100 poslovnih aplikacija i cloud servisa biti dostupno iOS uređajima.

Ti proizvodi će se zvati “IBM MobileFirst for iOS Solutions”, a IBM će uskoro početi da prodaje iPhone i iPad poslovnim korisnicima, a na njima će već biti aktivirani ti novi servisi, tj. namjenske aplikacije, prenosi Business Wire.

"iPhone i iPad su najbolji mobilni uređaji na svijetu i promijenili su način na koji poslovni ljudi danas rade. Prvi put mi spajamo IBM-om prepoznatljiv poslovni sistem sa iOS-ovim korisničkim interfejsom i to otvara novo poslovno tržište za Apple. Ovo je radikalan korak za poslovne korisnike i nešto što samo Apple i IBM mogu da ostvare,” rekao je Tim Kuk, izvršni direktor Applea.

Kompanije će raditi zajedno na aplikacijama za kupovinu/prodaju, zdravlje, bankarske poslove, putovanja i prevoz, telekomunikacije, osiguranje... Softver će biti dostupan ove jeseni, vjerovatno u isto vrijeme kada i iOS 8, a veći dio aplikacija i servisa biće spreman početkom 2015. godine.