Evo kako da izbjegnete spojlere o "Game of Thrones" i drugim sadržajima

988 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.04.2019. 18:43h

Internet je prepun spojlera što ga čini opasnim mjestom ukoliko ne želite prije gledanja saznati šta će se desiti u novoj epizodi "Game of Thrones" ili vašim drugim omiljenim serijama i filmovima. Međutim, postoji nekoliko načina da ih zaustavite.

Najlogičniji način da izbjegnete spojlere bio bi da ne koristite internet, što je danas gotovo nemoguće. Na sreću, postoje i drugi načini bez ograničavanja upotrebe računara ili telefona.

Ukoliko mnogo vremena provodite na Twitteru, mutiranja ključnih riječi je mali korak, ali i dalje vrlo jednostavno rješenje.

Facebook ne dozvoljava filtriranje određenih ključnih riječi, ali možete odgoditi praćenje određenih grupe na 30 dana ako postoji neka koja obično dijeli spojlere.

Ako želite širu zaštitu na internetu, onda morate proširiti zaštitu vašeg pretraživača. Glavni preglednici kao što su Google Chrome ili Mozilla Firefox omogućuju vam da kontrolišete ono što želite vidjeti na mreži.

Ova proširenja možete jednostavno instalirati putem vaših pretraživača, a ona će vam omogućiti da uz pomoć ključnih riječi blokirate sve ono što ne želite vidjeti kada god ste online.

Jedan od veoma agresivnih blokera na mreži je Spoiler Protection 2.0. Jedini problem jeste što će on uticati na veći broj vaših sadržaja. YouTube će vam raditi, ali većina drugih fotografija i video zapisa neće se moći učitati.

Još jedno odlično proširenje je Unspoiler koji je besplatan i dostupan za Chrome i Firefox.

Unspoiler je ustvari skalpel za spojlere na internetu. U poređenju sa Spoiler Protection, ovo je mnogo preciznije rješenje.

Kada se Unspoiler aktivira na vašem pretraživač, vrlo jednostavno unesite ključne riječi iz serija, filmova i drugih sadržaja o kojima ne želite primati informacije. Ovo proširenje potom će cenzurisati i blokirati sve sadržaje koji se odnose na vaše ključne riječi.

Dok za računare postoje brojne opcije blokade spojlera, to je malo teže na telefonima. Tehno stručnjaci preporučuju aplikaciju Spoilers Blocker koja radi slično kao Spoiler Protection 2.0 blokirajući u potpunosti svaki element koji se odnosi na vašu ključnu riječ.

Uz ove opcije zaštite od spojlera, šanse su veoma male da ćete naići na neki od spojlera. Međutim, tehno stručnjaci kažu da nikada ne mogu biti blokirani u potpunosti.

Bonus video: