188 MILIONA NOVIH KORISNIKA

Društvena mreža TikTok prestigla Facebook i Instagram

Aplikacija TikTok kineske kompanije ByteDance jedna je od najpopularnijuh društvenih mreža među osnovcima i srednjoškolcima širom svijeta
3470 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kineska aplikacija TikTok, koja omogućuje snimanje kratkih video klipova, prestigla je Fejsbuk i Instagram i postala treća aplikacija po broju preuzimanja u svijetu.

TikTok je u prvom kvartalu 2019. preuzelo 188 miliona novih korisnika, pa se na listi najpopularnijih aplikacija našao odmah iza Messengera i WhatsAppa, navodi Startit, pozivajući se na Sensor Tower.

Kako se navodi, aplikacija TikTok kineske kompanije ByteDance jedna je od najpopularnijuh društvenih mreža među osnovcima i srednjoškolcima širom svijeta.

Podaci Sensor Towera pokazuju da je TikTok globalno instaliralo više od 1.1 milijarde korisnika preko App Storea i Google Playa i time zaradio oko 80 miliona dolara od kupovine. Na prvom mjestu je po broju korisnika na App Storu, a treća među korisnicima koji aplikacije preuzimaju preko Google Playa.

TikTok omogućava korisnicima da objavljuju video klipove od 15 sekundi, kao i da spoje više njih u jednu cjelinu do jednog minuta. Uz pomoć različitih filtera i drugih funkcija koje ova aplikacija posjeduje, korisnici su u mogućnosti da naprave svoje mini video spotove.

Ova platforma je popularnost stekla za kratko vrijeme, a vodeća je ne samo u Aziji, već i Sjednjenim Američkim Državama, a polako se širi i na Evropu, pa se tako u Njemačkoj na mjesečnom nivou pregleda više od šest milijardi klipova.