GLAVNI FOKUS LAPTOPOVI

Google odustaje od proizvodnje tableta

Premda se radilo o uređaju lijepog ekrana, on je i dalje bio preskup u odnosu na Chromebook i ostatak konkurencije, a bio je težak i imao je tonu bagova
723 pregleda 0 komentar(a)
Google Pixel Slate, Foto: Google
Google Pixel Slate, Foto: Google

Posljednja uzdanica američke kompanije, Pixel Slate, tržišno je podbacila i očigledno uvjerila tvorce da više ne zalaze u tržište kojim dominiraju drugi proizvođači.

Google je odlučio da napusti tržište tableta, potvrdivši da ove godine ipak nećemo vidjeti novi Pixel Slate. Prema riječima proizvođača, glavni fokus će ove godine biti laptopovi.

Firma je objavila Google Pixel Slate u novembru 2018. godine da bi ga izbacila mjesec dana kasnije po cijeni od 599 dolara za osnovni model.

Premda se radilo o uređaju lijepog ekrana, on je i dalje bio preskup u odnosu na Chromebook i ostatak konkurencije, a bio je težak i imao je tonu bagova.

Premda je interno razvijao dva manja tableta, Google ipak izlazi iz svijeta tableta, s time da će članovi razvojnog tima nastaviti rad u odjeljenjima posvećenim klasičnim prenosnim računarima, prenosi Computerworld.

“Što se naših nastojanja na području hardvera tiče, usredsrijedićemo se na Chrome OS laptope te nastaviti podržavati Pixel Slate”, navode službena saopštenja iz kompanije Google.

Preporučujemo za Vas