Telenor prvi u Crnoj Gori uvodi Drivey uslugu

Usluga je namijenjena vozačima, kao i svima koji žele da znaju kako se vozač ponaša dok upravlja njihovim automobilom

17965 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Telenor
Ilustracija, Foto: Telenor

Telenor je prvi operator na tržištu Crne Gore koji korisnicima donosi inovativnu uslugu Drivey koja služi za povezivanje, analizu i praćenje najvažnijih informacija o ispravnosti i kretanju vozila, kao i načinu vožnje. Uz to, saputnicima omogućava konekciju na WiFi internet preko Telenor 4G mreže.

Usluga se sastoji od uređaja malih dimenzija koji sadrži SIM karticu i koji se na jednostavan način priključuje u automobil, a zatim uparuje sa aplikacijom na mobilnom telefonu. Putem aplikacije, u realnom vremenu, analizira se način vožnje i šalju obavještenja o naglom ubrzavanju i usporavanju, kočenju, oštrom skretanju ili prekoračenju brzine. Uređaj prati i temperaturu motora, potrošnju goriva i nivo ulja, što korisniku pruža dodatnu sigurnost. Drivey šalje informaciju svaki put kada se vozilo pokrene i pruža podatke o brzini i trajanju vožnje, a omogućava i vizuelni prikaz putanje na mapi.

foto: Telenor

Usluga je namijenjena vozačima, kao i svima koji žele da znaju kako se vozač ponaša dok upravlja njihovim automobilom. Uređaj može biti od koristi i svima koji u porodici imaju mlade vozače.

foto: Telenor

Osim bezbjednosti i brige o vozilu, Drivey omogućava i zabavu uz internet konekciju u automobilu, tako što emituje WiFi internet signal na koji istovremeno može da se poveže do deset uređaja.

foto: Telenor

Drivey usluga može se aktivirati u okviru Drivey Lite, Drivey i Drivey Plus paketa, koji se razlikuju po količini interneta uključenih u pretplatu. Uz roming dodatak od 50 MB, Drivey se može koristiti i tokom boravka u inostranstvu.

Sve informacije o ponudi dostupne su na www.telenor.me.