najveća online trgovina revidirala listu

Građani Crne Gore mogu da prodaju na Amazonu

Do sada je jedini način da prodavci prodaju svoje proizvode na Amazonu bio da osnuju kompaniju i u nekoj od zemalja iz koje je prodaja dozvoljena, šo je svima stvaralo dodatne troškove i značajno otežavalo pristup tržištu

8788 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kompanija Amazon je prije dvije nedjelje revidirala listu dozvoljenih zemalja za registraciju prodavaca i sada se na toj listi nalazi i Crna Gora.

Do sada je jedini način da prodavci prodaju svoje proizvode na Amazonu bio da osnuju kompaniju i u nekoj od zemalja iz koje je prodaja dozvoljena, šo je svima stvaralo dodatne troškove i značajno otežavalo pristup tržištu, piše bankar.me.

Amazon je američka kompanija sa sjedištem u Sijetlu. Osnovao ju je Džef Bezos 1994. godine, a pokrenuta je 1995. godine i jedna je od prvih velikih kompanija koje se bave prodajom raznih proizvoda posredstvom interneta.

Osim u Sjedinjenim Američkim Državama, Amazon ima svoje veb stranice i u Kanadi, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Kini i Japanu.

Amazonov godišnji prihod za 2020. godinu iznosio je 386 milijardi dolara, što je 37,62 posto više u odnosu na 2019. godinu, piše Klix.ba.

Amazon je godinama u samom vrhu najvećih kompanija na svijetu, a poseban skok imali su tokom pandemije koronavirusa kada je porasla online kupovina, zbog čega su najavili zapošljavanje desetina hiljada novih radnika u Americi.

Preporučujemo za Vas