najavili uvođenje alatki koji će mlade štititi od štetnog sadržaja

Izvršni direktor Instagrama pred američkim Senatom zbog optužbi da ta mreža loše utiče na mlade

Narednog mjeseca pred Senat je pozvan i vlasnik Mete Mark Zukerberg, koji će pred senatorima svjedočiti o uticajima društvene mreže na djecu

2417 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Izvršni direktor Instagrama Adam Moseri pojaviće se danas pred Senatom SAD zbog optužbi da ta društvena mreža ima štetan uticaj na mlade.

Američki senatori su ranije kritikovali kompaniju Fejsbuk, sada Meta, vlasnika društvene mreže Instagram zbog načina na koji je vodila internu istragu o tome kako ta društvena mreža može da naškodi tinejdžerima.

Optužili su kompaniju za prikrivanje negativnih saznanja o Instagramu i zahtijevali da se obaveže da će promeniti način istrage.

Narednog mjeseca pred Senat je pozvan i vlasnik Mete Mark Zukerberg, koji će pred senatorima svjedočiti o uticajima društvene mreže na djecu.

Instagram je juče saopštio da je uveo funkciju koja poziva tinejdžere da naprave pauzu, a najavili su i uvođenje alatki koji će mlade na Instagramu štititi od štetnog sadržaja.

Naredne godine biće omogućena i alatka koja će roditeljima omogućiti uvid u to koliko im dijete vremena provodi na mreži, kao i mogućnost da to vrijeme ograniče.