U Francuskoj počinje sa radom Facebook News

"Osim klasičnih Fejsbukovih aktualnosti, Facebook News je mjesto na kojem će se isključivo prenositi informacije iz provjerenih izvora, jer će ih proizvoditi pravi mediji", rekao je Jesper Doub, direktor za partnerstva s medijma za Evropu u Meti

2894 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Fejsbuk će od utorka u Francuskoj pružati uslugu namijenjenu novinskim sadržajima, Facebook News, koja bi trebalo da garantuje, kako su kazali, bolje medijske vidljivosti i odgovor na optužbe za dezinformisanje koje se iznose protiv društvene mreže.

Servis će u početku biti ograničen na manji broj francuskih korisnika Fejsbuka, a do maja bi se trebao proširiti na sve korisnike u Francuskoj, saopšteno je iz Mete, prenosi Rojters.

"Osim klasičnih Fejsbukovih aktualnosti, Facebook News je mjesto na kojem će se isključivo prenositi informacije iz provjerenih izvora, jer će ih proizvoditi pravi mediji", rekao je Jesper Doub, direktor za partnerstva s medijma za Evropu u Meti.

Francuska tako postaje peta zemlja u kojoj se otvara Facebook News, nakon Sjedinjenih Američkih Država krajem 2019., Velike Britanije u januaru 2021., Njemačke u maju i Australije u avgustu, piše Klix-ba.

Početak rada Facebook Newsa u Francuskoj moguć je zahvaljujući potpisivanju ugovora sa Savezom za opšte informativne medije (APIG) o kojem je Fejsbuk obavijestio u oktobru.

Bonus video: