imao više od 80 miliona pratilaca

Mask najavio da će poništiti Trampu trajnu zabranu na Tviteru

Tramp je krajem aprila rekao da ne namjerava da se vrati na Tviter čak i ako mu nalog bude odblokiran nakon što je milijarder Ilon Mask kupio tu društvenu mrežu

2890 pregleda 2 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Ilon Mask, vlasnik Tvitera, najavio je danas da će ukinuti suspenziju bivšem predsjedniku SAD Donaldu Trampu na Tviteru.

„Trajne zabrane trebalo bi da budu rijetke i stvarno za botove ili prevare, spam naloge… Mislim da nije bilo ispravno zabraniti Donalda Trampa“, rekao je Mask na konferenciji Future of the Car na FT Liveu. “Mislim da je to bila greška, jer je otuđila veliki dio zemlje i nije na kraju rezultirala time da Donald Tramp nema glas“, rekao je Mask, prenosi CNBC.

„Poništio bih trajnu zabranu“, dodao je Mask, kako prenosi Nova.rs.

Tviter je trajno suspendovao Trampa s platforme 2021. nakon napada njegovih pristalica na američki Kapitol. Kompanija je saopštila da je odluku donijela nakon nereda 6. januara "zbog rizika od daljeg podsticanja nasilja". Tramp je u to vrijeme imao više od 80 miliona pratilaca na platformi.

Tramp je krajem aprila rekao da ne namjerava da se vrati na Tviter čak i ako mu nalog bude odblokiran nakon što je milijarder Ilon Mask kupio tu društvenu mrežu.

Tramp je tada rekao da će se pridružiti svojoj platformi Istina u narednih nedjelju dana, kao što je i planirano.

"Ne idem na Tviter. Ostaću na istini. nadam se da Ilon kupuje Tviter jer hoće da ga poboljša i on je dobar čovjek, ali ja ostajem na Istini", kazao je Tramp.