Xiaomi 12T serija

Upoznajte Xiaomi 12T seriju koja otkriva nove nivoe kreativnosti i detalja na pametnim telefonima

Funkcije kamere Xiaomi 12T serije donose korisničko iskustvo kakvo niste vidjeli do sada

15827 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Xiaomi 12T
Foto: Xiaomi 12T

Minhen, NJEMAČKA, 4. oktobra 2022. – Globalna tehnološka kompanija Xiaomi je juče predstavila svoju najnoviju flagship seriju pametnih telefona – dugoočekivanu Xiaomi 12T seriju. Uz najnaprednije tehnološke inovacije, Xiaomi 12T Pro i Xiaomi 12T posjeduju sistem kamera za sve one kojima je potreban novi način da iskažu svoju kreativnost uz flagship performanse.

Vrhunska kamera za fotografije bogate detaljima

Oba predstavljena modela Xiaomi 12T serije imaju kamere koje su po specifikacijama iste kao profesionalne i korisnicima nude izuzetno iskustvo fotografisanja na pametnim telefonima. Uz sistem kamera od čak 200 MP, fotografije zabilježene Xiaomi 12T Pro telefonom biće vrhunskog kvaliteta, a kamera posjeduje i odlične performanse za fotografije noću, kao i brzo fokusiranje. Ovo zajedno sa nizom drugih optimizacija omogućuje snimanje i najsitnijih detalja bez gubljenja fokusa čak i u uslovima slabog osvjetljenja ili kada se objekat na slici pomijera velikom brzinom.

Takođe, kamera ima 2x zoom senzor koji zahvaljujući velikoj površini od 1/1,22" može da zabilježi fantastične portrete. Xiaomi ProCut i Ultra burst opcije omogućuju da sve što uslikate ili snimite izgleda kao da je sa profesionalne kamere. Podržavajući 8K video u punoj rezoluciji Xiaomi 12T Pro će se pobrinuti da kreirate savršen video sadržaj, nalik videografima.

Sa druge strane, Xiaomi 12T ima trostruku kameru: primarnu kameru koja je na nivou profesionalne sa nevjerovatnih 108 MP, širokougaona kamera od 8 MP i makro kameru od 2 MP. Moćne specifikacije pri slabom osvjetljenju daju oštre i svijetle slike čak i u izazovnim situacijama.

MEGA performanse donose pravo flagship iskustvo

Xiaomi 12T Pro je opremljen Snapdragon procesorom proizvedenim uz pomoć 4nm TSMC tehnologije koja značajno poboljšava performanse u odnosu na prethodne serije i smanjuje potrošnju energije uređaja za trećinu1. Telefon posjeduje sjajan sistem za hlađenje koji obezbjeđuje odličnu energetsku efikasnost, a korisnik ne mora da brine o pregrijavanju.

Xiaomi 12T pokreće MediaTek Dimensitiy 8100-Ultra skup čipova - koji je izgrađen na 5nm TSMC proizvodnom procesu. Nova struktura GPU kojom je čip je unaprijeđen povećava performanse i energetsku efikasnost do 30% u poređenju sa prethodnikom. Takođe, povećan je i takt procesora, a unaprijeđena keš memorija i skladištenje dovodi do mnogo bržeg korisničkog iskustva1. Bez obzira da li se radi o fotografiji ili snimanju video snimaka, praćenju društvenih mreža ili gledanju serija, Xiaomi 12T podržaće svaki vaš trenutak.

MEGA baterija koja može da isprati baš sve

Xiaomi 12T serija nudi nevjerovatno trajanje baterije i brzinu punjenja, čak i među Xiaomi flagship modelima koji su poznati po izdržljivoj bateriji. Oba telefona imaju veliku bateriju od 5.000 mAh i tehnologiju HyperCharge od 120W, koja omogućava punjenje telefona za samo 19 minuta, poslije čega možete koristiti telefon impresivnih 13,5 sati2. Pored toga Xiaomi AdaptiveCharge funkcija omogućava da se uređaj prilagodi svakodnevnoj rutini punjenja. Ove fukcije omogućuju svim korisnicima da koriste telefon tokom dana gdje god da se nalaze bez razmišljanja o bateriji uređaja.

Xiaomi 12T
foto: Xiaomi 12T

Predivan izgled ekrana uz dizajn koji odskače

MEGA korisničko iskustvo takođe omogućava CristalRes AMOLED ekran od 6,67". Uz visoku rezoluciju i preko 68 milijardi boja, oba telefona prave savršen balans između jasnoće detalja, živosti boja i uštede energije. Takođe, ekran je poboljšan pametnim funkcijama kao što je AdaptiveSync, koji dinamički prilagođava brzinu osvježavanja u zavisnosti od sadržaja koji gledamo. Na kraju, tu je i Adaptive Reading režim koji odmara oči korisnika jer smanjuje količinu plave svjetlosti koju ekran emituje.

Xiaomi 12T serija se ističe premijum dizajnom. Zadnja strana telefona je matirana i blago zakrivljena kako bi uređaj bio praktičan za držanje i kako otisci prstiju ne bi ostajali na telefonu.

Cijene i dostupnost

Xiaomi 12T serija je dostupna u pretprodaji u periodu od 5. do 23. oktobra.

Xiaomi 12T Pro biće dostupan u crnoj boji u varijanti od 12+256GB kod ovlašćenih partnera i u Xiaomi store, dok Xiaomi 12T dolazi u i crnoj boji i 8GB+128GB memorije.

Tokom ovog perioda, pored popusta na uređaje koji iznosi čak 110€, kupci će dobiti i Mi pametnu grijalicu S.

O kompaniji Xiaomi:

Korporacija Xiaomi je osnovana u aprilu 2010. godine i uvrštena u glavnu listu hongkonške berze 9. jula 2018. (1810.HK). Xiaomi je internet kompanija sa fokusom na pametne telefone i pametni hardver, zajedno povezanim Internet of Things (IoT) platformom.

S jednakim naglaskom na inovacije i kvalitet, Xiaomi kontinuirano slijedi visokokvalitetno korisničko iskustvo i operativnu efikasnost. Kompanija neumorno gradi nevjerovatne proizvode po fer cijeni kako bi svi na svijetu uživali u boljem životu putem inovativne tehnologije.

Od drugog kvartala 2021. Xiaomi je broj dva brend pametnih telefona na globalnom tržištu, uz vodeću svjetsku potrošačku IoT platformu sa 351,1 miliona pametnih uređaja povezanih na svoju platformu, ne računajući pametne telefone i laptope. Xiaomi proizvodi su prisutni na više od 100 tržišta širom svijeta. U avgustu 2020. godine, kompanija se po drugi put našla na listi Fortune Global 500, zauzevši 422. mjesto, što je za 46 mjesta bolja pozicija u odnosu na prošlu godinu. Kompanija je takođe zauzela 7. mjesto među internet kompanijama na listi.

Xiaomi je sastavni dio Hang Seng indeksa, Hang Seng indeksa, Hang Seng China Enterprises indeksa i Hang Seng TECH indeksa.

Za više informacija o kompaniji posjetite https://blog.mi.com/en/.

______________________________________________________________

1 Podaci iz Xiaomi Labs.

2 Podaci iz Xiaomi Labs. Brzina punjenja testirana u režimu pojačanja. Stvarni vijek trajanja baterije može da varira u zavisnosti od mrežnog okruženja, obrazaca korišćenja i drugih faktora. Maksimalni kapacitet baterije će se prirodno smanjivati tokom vremena i upotrebe.