Erikson će otpustiti 8.500 zaposlenih

Kompanija traži smanjenje troškova po stopi od devet milijardi švedskih kruna (SEK), ili oko 860 miliona dolara, do kraja godine

4362 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Švedska telekomunikaciona kompanija Erikson otpustiće 8.500 radnika u sklopu svojih mjera za smanjenje troškova, potvrđeo je iz kompanije.

Rojters je ranije objavio informacije o otpuštanjima, koje će uticati na otprilike osam odsto njegovog osoblja od 105.530 širom svijeta, prenosi SEEbiz.

Kompanija zapošljava oko 11.990 ljudi u Sjevernoj Americi.

Portparol Ericssona rekao je da su rezovi dio "ubrzavanja napora za strukturno smanjenje troškova", a da će većina otpuštanja stupiti na snagu u prvoj polovini ove godine, ali bi se mogla produžiti i naredne.

"Način na koji će se upravljati smanjenjem broja zaposlenih razlikovaće se zavisno o lokalnoj praksi u zemlji", rekao je portparol.

On je dodao da je njihov cilj upravljanje procesom u svakoj zemlji pošteno, s poštovanjem, profesionalizmom i u skladu s lokalnim radnim zakonodavstvom.

Kompanija traži smanjenje troškova po stopi od devet milijardi švedskih kruna (SEK), ili oko 860 miliona dolara, do kraja godine.

Bonus video: