Prvi model Ajfona prodat na aukciji 380 puta skuplje nego što je koštao

Aukcijska kuća LCG, koja je organizovala prodaju, objavila je da je prvi model sa memorijom od 4 gigabajta čak 20 puta rijeđi nego model sa većom memorijom, od 8 gigabajta, koji je koštao 599 dolara

4825 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prvi model Ajfona prodat je na aukciji za 190.373 dolara, što je 380 puta viša cijena od njegove prvobitne od 499 dolara, kada se 2007. godine našao u prodaji.

Aukcijska kuća LCG, koja je organizovala prodaju, objavila je da je prvi model sa memorijom od 4 gigabajta čak 20 puta rijeđi nego model sa većom memorijom, od 8 gigabajta, koji je koštao 599 dolara.

Razlog tome je preferencija klijenata koji su tražili telefon sa većom memorijom, pa je prva verzija brzo povučena sa tržišta.

"Ovo je novi rekord. Uzbuđeni smo zbog toga", rekao je osnivač aukcijske kuće Mark Montero.

Ovo je treći Ajfon prodat na aukciji po rekordnoj cijeni. Model od 8 gigabajta otišao je za 63.356 dolara u februaru, a isti telefon prodat je za 39.340 dolara u oktobru prošle godine.

Svi su bili u fabričkom pakovanju.

Ajfon je jedan od najuspješnijih elektronskih proizvoda na svijetu i učinio je da Epl dostigne vrijednost od tri triliona dolara na tržištu.

Kompanija je tu vrijednost dostigla 16 godina od prodaje prvog Ajfona.

Bonus video: