ChatGPT odgovara i riječima: Pošaljete mu sliku unutrašnjosti frižidera, daće vam listu jela koje možete kuvati

Po prvi put, ChatGPT takođe može da odgovori na slike

8448 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

OpenAI, start-ap kompanija iz San Franciska koja se bavi vještačkom inteligencijom, objavio je danas verziju četbota koji može da komunicira sa ljudima izgovarajući riječi, piše Njujork tajms.

Kao i sa Amazonovom Aleksom, Eplovim Sirijem i drugim digitalnim pomoćnicima, korisnici mogu da razgovaraju sa ChatGPT (četbot sa vještačkom inteligencijom kojeg je razvio OpenAI) i on će uzvratiti.

Po prvi put, ChatGPT takođe može da odgovori na slike.

Ljudi mogu, na primjer, da pošalju fotografiju unutrašnjosti svog frižidera, a četbot može dati listu jela koja mogu da kuvaju sa sastojcima koje imaju.

"Želimo da učinimo ChatGPT lakšim za korišćenje i korisnijim", rekao je Piter Deng, potpredsjednik OpenAI za potrošačke i poslovne proizvode.

OpenAI je ubrzao objavljivanje svojih alata za vještačku inteligenciju posljednjih nedjelja.

Ovog mjeseca je predstavio verziju svog DALL-E generatora slika.

ChatGPT je privukao stotine miliona korisnika nakon što je predstavljen u novembru, a nekoliko drugih kompanija je ubrzo objavilo slične usluge.

Aleksa i Siri već dugo pružaju načine interakcije sa pametnim telefonima, laptopima i drugim uređajima putem izgovorenih riječi.

Ali četbotovi kao što su ChatGPT i Google Bard imaju moćnije jezičke vještine i u stanju su da trenutno pišu elektronske poruke, poeziju i seminarske radove, piše Njujork tajms.

Bonus video: