Glasine kažu da Windows 12 izlazi sredinom 2024. godine

Nadamo se da će nas Microsoft poštedeti ”inovacija” i promena koje niko nije tražio.

2950 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Addy Visuals
Foto: Addy Visuals

Kako saznajemo iz članka koji je objavio Commercial Times, Windows 12 bi mogao da bude objavljen već sredinom sljedeće godine, konkretnije u junu. Ove informacije su otkrili glavni akteri kompanija Acer, Quanta, MSI i Gigabyte na velikoj konferenciji medicinske tehnologije u Tajvanu krajem prošle nedelje.

Tokom konferencije, izvršni direktor Acera Džejson Čen razgovarao je o značaju vještačke inteligencije i o tome koju ulogu će igrati u sklopu novog Microsoftovog operativnog sistema. Razgovarao je o AI računarima koji će pojačati brzinu i efikasnost virtuelnog ciklusa, gdje bi računar generisao razvoj novih AI aplikacija. Iako optimističan, Čen smatra da ova ideja potrošače neće kupiti ”preko noći”. S druge strane, predsjednik Quinte Lin Baili smatra da će se, po dolasku Windows 12, ”računari sa vještačkom inteligencijom pojavljivati jedan za drugim”.

Imajući u vidu da je ova tema pokrenuta od strane važnih ličnosti u industriji i da se do ove mjere razvila, vjerujemo da će Windows 12 zaista izaći sljedećeg ljeta, mada Microsoft i dalje nije dao zvaničnu potvrdu o tačnom datumu izlaska.

O novoj verziji Windowsa smo prvi put čuli ranije ove godine kada smo vidjeli da će Intel Meteor Lake-S podržavati neobjavljeni Windows OS. Nedugo zatim, pojavili su se izvještaji o tome da Microsoft razvija nove ARM procesore za Windows 12.

Izvor: RUR

Bonus video: