Fejsbuk aplikacije: Kompanije u EU ostvarile plasman robe vrijedan 208 milijardi eura - Vijesti.me
Stvoreno 3,1 milion radnih mjesta

Fejsbuk aplikacije: Kompanije u EU ostvarile plasman robe vrijedan 208 milijardi eura

Šest od deset kompanija navelo je da su Fejsbukove aplikacije važne za smanjenje troškova marketinga, a sličan broj njih je rekao da su isti servisi važni za poboljšanje usluga

Ilustracija
Ilustracija (Foto: shutterstock)

Aplikacije kojima upravlja Fejsbuk pomogle su kompanijama u Evropskoj uniji da ostvare plasman robe vrijednosti 208 milijardi eura tokom prošle godine. 

Time su stvorili 3,1 milion radnih mjesta, prenosi B92.

U analizi koju je objavio tehnološki gigant navodi se da je njihove usluge koristilo 25 miliona privrednih subjekata iz EU.

Kompanije u anketi navele su da je oglašavanje na Fejsbuku, Vatsup -u ili Instagramu pomoglo u ostvarenju skoro 100 milijardi eura izvoza tokom prošle godine, od kojih je 58 milijardi generisano na unutrašnjem tržištu Unije.

Šest od deset kompanija obuhvaćenih istraživanjem navelo je da su Fejsbukove aplikacije važne za smanjenje troškova marketinga, a sličan broj njih je rekao da su isti servisi važni za poboljšanje usluge kupcima.

U izvještaju se dodaje da 70 odsto kompanija koje su korisnici aplikacija izvozi, što je za 20 odsto više od konkurenata koji su se odrekli tog kanala komunikacije.

Iz više od pola kompanija koje koriste aplikacije naveli su da su one korisne i za ulazak na pojedinačna tržišta.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Tehno