Instagram već počeo da krije broj lajkova na fotografijama

Reakcije su oprečne. Jedni pozdravljaju ovu ideju i pozivaju Instagram da napravi upravo to, kako bi smanjio opsesiju za lajkovima u današnjem društvu. S druge strane, influenseri koji žive od lajkova i nisu najsrećniji, iako će oni i dalje imati uvid u lajkove
2338 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kao što je bilo i najavljeno, Instagram je već počeo skrivati brojeve ‘lajkova’, i to u nekoliko država, uključujući Australiju i Japan.

To rade jer žele da smanje stres svojim korisnicima da moraju imati što više lajkova, a test je započeo u četvrtak. Korisnici će moći ispod objave da vide kome se ona svidjela (‘i ostali’), ali neće vidjeti broj tih ‘ostalih’.

Sličan test sproveden je u maju u Kanadi, a novi se priprema za korisnike iz Australije, Novog Zelanda, Irske, Italije, Japana i Brazila, rekla je kompanija za BBC.

“Nadamo se da će ovaj test smanjiti pritisak korisnika da moraju imati što više lajkova, da bi se mogli usredsrijediti na dijeljenje sadržaja koji vole”, poručila je Mia Garlik iz Fejsbuka Australija.

I dalje ćete moći vidjeti lajkove na vaše objave, ali vaši prijatelji neće moći vidjeti koliko ste lajkova dobili na pojedinoj objavi.

Reakcije su oprečne. Jedni pozdravljaju ovu ideju i pozivaju Instagram da napravi upravo to, kako bi smanjio opsesiju za lajkovima u današnjem društvu. S druge strane, influenseri koji žive od lajkova i nisu najsrećniji, iako će oni i dalje imati uvid u lajkove.

Snapchat i VoxWeb su društvene mreže koje su već sakrile lajkove.

Bonus video: