Večeras nagrade 32. FFHN

U okviru netakmičarske selekcije Kino Evropa biće održana projekcija filma “Kradljivac” režisera Hirokazua Kore-Ede, na Kanli kuli, večeras u 21.30 časova
66 pregleda 0 komentar(a)
Kradljivci
Kradljivci
Ažurirano: 07.08.2018. 11:49h

Svečana dodjela nagrada 32. Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro film festival biće održana večeras u 21 sat na Kanli kuli. Tada će biti dodijeljene nagrade za Takmičarsku selekciju dugometražnog igranog filma:

Grand Prix – Zlatna mimoza za sljedeće kategorije: najbolji film, najbolja režija, scenario, Zlatna mimoza za mušku ulogu, Zlatna mimoza za žensku ulogu, kao i Nagrada Živko Nikolić za specijalni doprinos filmskom izrazu. U Takmičarskoj selekcije dokumentarnog filma biće dodijeljene: Zlatna mimoza za najbolji dokumentarni film i dva specijalna priznanja žirija. Takmičarska selekcija studentskog filma izabraće dobitnike Zlatne mimoze za najbolji studentski film i dva specijalna priznanja žirija. Takođe, dodjeljuju se i Nagrada publike i Nagrada Milan Žmukić za doprinos Festivalu.

U okviru netakmičarske selekcije Kino Evropa biće održana projekcija filma “Kradljivac” režisera Hirokazua Kore-Ede, na Kanli kuli, večeras u 21.30 časova. Film je osvojio Zlatnu palmu na 71. Kanskom festivalu, a donosi priču o ocu i sinu, pljačkašima prodavnica, koji pod okrilje uzimaju djevojčicu sa ulice. Film je bio jedan od najbolje ocijenjenih filmova u kritičarskim krugovima.

Projekcija filma “Drvo divlje kruške” Nuria Bilgea Ceylana biće održana na tvrđavi Forte Mare, večeras u 21.30 časova, a u Dvorani park u 14 sati repriza filma “Istorija ljubavi” Sonje Prosenc. Nakon toga, u 17 sati biće repriziran i film “Bez dodira” rediteljke Adine Pintilie, koji je osvojio Zlatnog medvjeda na 68. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

Bonus video: