Đukanovića će sada tražiti na kućnoj adresi

Sudija Vujanović rekao je da je arhivar Vlade odbio da primi sudski poziv i da će za sljedeći pretres preko MUP-a zatražiti adresu prebivališta doskorašnjeg premijera...
58 pregleda 13 komentar(a)
Dan nezavisnosti, Milo Đukanović, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Dan nezavisnosti, Milo Đukanović, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Ažurirano: 23.12.2016. 06:55h

Bivšeg premijera Mila Đukanovića podgorički Osnovni sud potražiće na kućnoj adresi, pošto mu već više od godinu dana nijesu uspjeli uručiti poziv za suđenje preko crnogorske Vlade, dok je bio šef te institucije.

Za 7. februar odloženo je suđenje Luki Vukojeviću, optuženom za ugrožavanje sigurnosti Đukanoviću.

Ovog puta sudija Nenad Vujanović rekao je da je arhivar Vlade odbio da primi sudski poziv, te da će za sljedeći pretres preko MUP-a zatražiti adresu prebivališta doskorašnjeg premijera.

Sudija je još 12. oktobra prošle godine odlučio da se 30. novembra iste godine sasluša bivši šef Vlade, kako bi se izjasnio da li se osjećao ugroženo, ali se on nije pojavio ni na jednom zakazanom pretresu od tada.

Ostalo je nejasno i kako je tužilaštvo uopšte podiglo optužni predlog protiv Vukojevića, a da prethodno nije saslušalo premijera i pitalo ga da li je osjećao strah, što je osnovni preduslov za postojanje ovog krivičnog djela.

Vukojević je u odbrani tvrdio da je komentar na portalu Vijesti, zbog kojeg je optužen, zapravo citat iz američke serije Kuća od karata i da nije imao namjeru da prijeti bilo kome.

Njemu se sudi zbog komentara na tekst "Poruka buržujima: Opljačkali ste nas, ali nas nećete tlačiti", u kojem je naveo "Žrtvovaću se. Za naciju... Znaćete me po imenu i prezimenu. Ubiću premijera. Tako će okončati moj život, ali i 20 godina robije. Barem nešto da uradim za svoju djecu kada izbori ne pomažu”.

Bonus video: