Koncert gitariste Radoša Malidžana u KIC "Zeta"

Repertoar koncerta obuhvatiće djela poznatih kompozitora među kojima su: Agustin Barios, Napoleon Koste, Đulio Regondi, Federiko Moreno Toroba, Hoakin Rodrigo, Pako de Lusija i mnogi drugi
101 pregleda 1 komentar(a)
Radoš Malidžan, Foto: Privatna arhiva
Radoš Malidžan, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.12.2016. 09:15h

Koncert gitariste Radoša Malidžana biće održan večeras u Velikoj sali KIC-a “Zeta” u Golubovcima, sa početkom u 19 sati, u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2016”.

Repertoar koncerta obuhvatiće djela poznatih kompozitora među kojima su: Agustin Barios, Napoleon Koste, Đulio Regondi, Federiko Moreno Toroba, Hoakin Rodrigo, Pako de Lusija i mnogi drugi.

Radoš Malidžan je muzičko školovanje započeo u desetoj godini. Gitaru je učio od profesora Slavka Olujića, Miodraga Ćupića, Uroša Dojčinovića, Srđana Bulatovića i Vere Ogrizović. Nakon redovnih studija, na Fakultetu muzičkih umjetnosti u Beogradu završio je dvogodišnje postdiplomske studije gitare na Muzičkom konzervatorijumu u Kristijansandu (Norveška), u klasi Jan Erika Petersena i dvogodišnje magistarske studije na Norveškoj muzičkoj akademiji u Oslu, u klasi Erika Stenstadvolda.

Magistrirao je na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Vere Ogrizović. Usavršavao se na majstorskim kursevima kod vodećih umjetnika današnjice. Osvojio je više specijalnih i prvih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima gitare.

Objavio je album muzike za klasičnu gitaru “Life & Music“. Imao je brojne nastupe širom regiona i Evrope i snimao za vodeće televizijske kuće, poput RTCG, RTS itd. Osnivač je i direktor Crnogorskog gitarističkog centra. Angažovan je kao profesor u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” u Podgorici.

Bonus video: