Američki filozof i arhitekta održaće predavanje u Podgorici

URBAR organizuje i seriju dokumentarnih filmova pod nazivom "Art in the Twenty-First Century"
57 pregleda 1 komentar(a)
Miteš Diksit predavanje
Miteš Diksit predavanje
Ažurirano: 18.12.2016. 20:24h

Renomirani američki arhitekta i filozof Miteš Diksit održaće predavanje u srijedu 21. decembra u sali KUD "Stanko Dragojević“.

"Građani će biti u prilici da u sali iznad knjižare "Karver" slušaju Diksitovo predavanje "Nasilje", koje istražuje dominantne ideologije iza različitih vizija -od poimanja modernosti do ugrađenih modela nasilja u našoj sistemskoj svakodnevnici", saopšteno je iz nevladine organizacije URBAR koja organizuje predavanje u saradnji sa nezavisnom platformom za obrazovanje SCAPES_Lab.

Diksit je osnivač studija DOMAIN, radio je kao vodeći projektant na nekoliko internacionalnih projekata kao što su Mahanakhon kula u Bangkoku, Institut Komonvelt u Londonu i finansijski distrikt u Kuala Lumpuru, sa čuvenim holandskim arhitektom i predavačem na univerzitetu Harvard Rem Kolhasom.

Pored razgovora sa Diksitom, URBAR u saradnji sa KIC Budo Tomović i "Beldocs" festivalom organizuje Noći arhitekture i filma II, u okviru kojih će građani moći da od 22. do 24. decembra pogledaju filmove "Above and Below" (Iznad i ispod), "The price of desire" (Cijena požude) i "The Fountainhead" (Veličanstveni izvor). Sve projekcije počeće u 19 časova a ulaz je besplatan.

URBAR u saradnji sa organizacijom ART21 Screening Society i Univerzitetom Donja Gorica organizuje i seriju dokumentarnih filmova pod nazivom "Art in the Twenty-First Century". Radi se o četiri filma, koja kroz četiri grada - Čikago, Los Anđeles, Meksiko siti i Vankuver – prikazuju umjetničko stvaralaštvo - arhitekturu, grafički dizajn, modni dizajn, slikarstvo, muziku, vizuelne umjetnosti“ kazali su iz te NVO.

Filmovi će se prikazivati od 26. do 29. decembra na UDG-u u periodu od 18 do 21 čas.

Bonus video: