Karate - nastavljen kontinuitet dobrih rezultata

Crnogorska karate reprezentacija nastup na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore završila je sa osam medalja, jednom zlatnom, tri srebrne i četiri bronzane.
69 pregleda 0 komentar(a)
Karate press, Foto: Mina
Karate press, Foto: Mina
Ažurirano: 14.12.2016. 12:36h

Crnogorski karatisti i na Balkanskom prvenstvu u Sarajevu nastavili su kontinuitet dobrih rezultata i osvajanja medalja na velikim takmičenjima, saopšteno je iz Karate saveza.

Navodi se da su karatisti ove godine na svim takmičenjima na kojima su nastupali osvajali odličja.

Crnogorska karate reprezentacija nastup na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore završila je sa osam medalja, jednom zlatnom, tri srebrne i četiri bronzane.

Zlatnim odličjem okitio se muški tim u borbama, u konkurenciji mlađih seniora, srebrni su bili kadet Balša Miličković (do 57), mlađi senior Nikola Malović (do 75) i kadetkinja Ivana Bujković u katama.

Bronzane medalje osvojili su junior Predrag Smolović (preko 76), mlađi senior Mario Hodžić (do 67), muški juniorski tim u borbama i ženski kadetsko-juniorski tim u katama.

Direktor reprezentacije, Dragoljub Fatić kazao je da je zadovoljan nastupom crnogorskih karatista u Sarajevu.

"Možda je bilans medalja mogao biti bolji, nekoliko odličja nam je izmaklo zahvaljujući padu koncentracije ili sudijskim greškama. Balkansko prvenstvo je bilo kvalitetno, dobro organizovano", rekao je Fatić na konferenciji za novinare.

On je kazao da je nastupom u Sarajevu završena uspješna godina za crnogorski karate.

Selektor kadetsko-juniorskog tima u katama, Nela Tatar, kazala je da je i balkanski šampionat potvrdio da Crna Gora ima kvalitet u svim kategorijama i disciplinama.

Ona je pohvalila nastup i odnos prema reprezentaciji kadetkinja i juniorki, navodeći da su djevojke koje su nastupile u konkurenciji kadetkinja, juniorki i mlađih seniorki najkvalitetnije što Crna Gora ima, uz Biserku Radulović.

"Daljim radom u klubovima i reprezentaciji moramo ih sačuvati i unaprijediti njihov kvalitet. Skor medalja je mali, očekivali smo bar koju više, ali na neke stvari nijesmo mogli da utičemo. Dvije juniorke koje su bile dio ekipe u Sarajevu nastuipiće i na EP, a nakon toga postaće punoljetne i to će biti prilika da postanu dio tima sa Biserkom Radulović i dobiju priliku da nastupe na nekom šampionatu u seniorskoj konkurenciji", kazala je Tatar.

Selektor u katama za mlađe senior, Jugoslav Bukilić, smatra da je broj medalja trebao biti veći.

"Mogli smo puno više, imali smo dva repesaža, ali su medalje izmakle. Falilo nam je sportske sreće. Imamo par takmičara u konkurenciji mlađih seniora, sa kojima možemo da radimo, uz nekoliko junior koji pristižu, sa kojima se mogu praviti dobri rezultati", kazao je Bukilić

Selektor u borbama, u konkurenciji mlađih seniorki, Žarko Raković, kazao je da nije zadovoljan nastupom svoje selekcije.

"Mlađe seniorke su nastupile podmlađene. U muškoj konkurenciji napravljen je dobar rezultat, pogotovo u ekipnoj konkurenciji", kazao je Raković

Bujković, srebrna u katama, kazala je da je za nju velika čast što je dobila priliku da na dostojanstven način predstavi crnogorski karate u Sarajevu.

"Naporan rad doveo me je u priliku da treći put izborim finale na Balkanskim prvenstvima. Zadovoljna sam rezultatom i vjerujem da ću ga na EP opravdati i biti još bolja. Hvala trenerima u klubu Bar i selektorima", kazala je Bujković.

Srebrni u borbama, Nikola Malović smatra da je medalja mogla biti i sjajnija.

"Zadovoljan sam nastupom, medalja je moogla biti još sjajnija, ali je pad koncentracije presudio. Motiv više za još bolje i jače treninge i bolji nastup na EP u Sofiji. Posebno me raduje medalja u ekipnoj konkurenciji, nijesmo je očekivali", kazao je Malović.

Talentovani kadet, Balša Miličković, kazao je da je zadovoljan nastupom i medaljom.

"Potvrdio sam da imam kvalitet. Moram se spremiti još više za EP", rekao je Miličković.

Junak pobjede u finalu ekipnog takmičenja mlađih senior, Mario Hodžić kazao je da je Balkansko prvenstvo bila provjera za februarski šampionat Evrope u Sofiji.

"Spremali smo se naporno, zadovoljan sam svojim nastupom i medaljama, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Povreda je uticala da ne budem potpuno spreman i ne prikažem još više", kazao je Hodžić.

Bonus video: