UBRZAJ 2016: Četvrti dan festivala u Podgorici i Beranama

Četvrti dan Festivala u Podgorici zatvara film „Diplomata“ koji se prikazuje u 21h
0 komentar(a)
Ubrzaj 2016
Ubrzaj 2016
Ažurirano: 13.12.2016. 08:14h

Četvrtog dana Festivala filma o ljudskim pravima „Ubrzaj“ se emituju tri filma u Podgorici i dva filma u Beranama.

U Podgorici, na sceni „Studio“ Crnogorskog narodnog pozorišta od 17h ćete imati priliku da pogledate film „Gle čuda – fantazije povezanog svijeta“. Dokumentarni reditelj nominovan za Oskara, Werner Herzog prati virtuelni svijet od njegovog postanka, sve do krajnjih dometa, istražujući digitalne predjele jednakom radoznalošću i kreativnošću kojima je pristupao različitim zemaljskim prostorima, poput Amazona, Sahare, Južnog pola i napuštenih predjela Australije.

Hrvatski film „Ministarstvo ljubavi“ za koji odavno već postoji veliko interesovanje će svoju crnogorsku premijeru imati u 19h. Film je britka komedija iz savremene Hrvatske. Krešo je u zamršenoj situaciji, on je biolog na pragu srednjih godina, bez iluzija i posla, zarobljen u braku koji se vjerovatno nije ni trebao desiti.

Četvrti dan Festivala u Podgorici zatvara film „Diplomata“ koji se prikazuje u 21h. Diplomata je izvanredna priča o životu i ostavštini ambasadora Ričarda Holbruka, čija karijera pokriva period od 50 godina američke spoljne politike - od perioda Vijetnama do Avganistana. Film je objavljen 2015. godine, na dvadesetogodišnjicu najvećeg Holbrukovog ostvarenja: Dejtonskog sporazuma koji je okončao rat u Bosni.

U Centru za kulturu u Beranama se u 18h emituje dugo iščekivani film „Neruda“. U kongresu, senator Pablo Neruda optužuje vladu za izdaju Komunističke partije, zbog čega ga predsjednik Gonzalez Videla smjenjuje po hitnom postupku. Načelnik policije Oscar Peluchonneau zadužen je da uhapsi pjesnika. Neruda pokušava da pobjegne iz zemlje sa suprugom, slikarkom Delia del Carril, ali bivaju primorani da se skrivaju. Od 20h se emituje film „Ministarstvo ljubavi“.

Više informacija na www.ubrzaj.me i #ubrzaj2016

Bonus video: