UBRZAJ 2016: Treći dan festivala u Podgorici, Kotoru i Beranama

U Centru za kulturu u Beranama, ovogodišnje izdanje Festivala filma o ljudskim pravima „Ubrzaj“ otvoriće film „Album“ u 18h, a nakon toga u 20h slijedi prikazivanje filma „Oslobođenje Skoplja“ autora Rada i Danila Šerbedžije
0 komentar(a)
Ubrzaj 2016
Ubrzaj 2016
Ažurirano: 12.12.2016. 15:14h

Treći dan, Festivala filma o ljudskim pravima se seli i na sjever Crne Gore osim projekcija u koje će biti u Podgorici i Kotoru.

U Podgorici se prikazuju tri filma na sceni „Studio“. U 17h se emituje meksički film „Oluja“ koji oslikava parališuću snagu straha kroz subjektivno i emotivno putovanje.

Od 19h možete pratiti film „Album“. Mehmet Can Mertoğluovo debitantsko ostvarenje Albüm obiluje oštrim pogledima na svijet u kojem oni žive i prilikama koje ih okružuju, u kojem ravnodušne birokrate zalaze u već oskudne finansije budućih roditelja, pri čemu proces usvajanja tretiraju jednako kao i proces odabira tepiha za dnevni boravak.

U 20h30, treći dan Festivala Ubrzaj u Podgorici zatvara film „Zakon Motlijeve“ koji prati neobičnu priču Kimberli Motli, odvažne, snažne Afroamerikanke bivše kraljice ljepote i majke, koja je prva i jedina advokatica sa Zapada u Kabulu, u Avganistanu.

U Kotoru se u kinu „Boka“ od 18h prikazuje film „Gle čuda – fantazije povezanog svijeta“ , dokumentarni reditelj nominovan za Oskara, Werner Herzog prati virtuelni svijet od njegovog postanka, sve do krajnjih dometa, istražujući digitalne predjele jednakom radoznalošću i kreativnošću kojima je pristupao različitim zemaljskim prostorima, poput Amazona, Sahare, Južnog pola i napuštenih predjela Australije. U 20h se emituje film „Oluja“.

U Centru za kulturu u Beranama, ovogodišnje izdanje Festivala filma o ljudskim pravima „Ubrzaj“ otvoriće film „Album“ u 18h, a nakon toga u 20h slijedi prikazivanje filma „Oslobođenje Skoplja“ autora Rada i Danila Šerbedžije. Ovo ostvarenje makedonsko-hrvatsko-finske koprodukcije izabrano je kao makedonski kandidat za 89. nagradu Oskar Američke akademije filmske umetnosti i nauke u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku.

Više informacija na www.ubrzaj.me i #ubrzaj2016

Bonus video: