Svaki set je važan za revanš u Budvi

Rival crnogorskog šampiona je klub koji je osnovan 1958. godine, u Prvu ligu ušao 1977. godine, i od tada je osvojio šest titula, posljednju 2001. godine.Ima i trofej u Kupu, 2004. godine, što je posljednji uspjeh ovog kluba.
0 komentar(a)
OK Budvanska rivijera, Foto: Cev.lu
OK Budvanska rivijera, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 06.12.2016. 10:43h

Nakon neuspješnog dvomeča sa danskim Gentofteom u drugom kolu Lige šampiona (0:3, 1:3), pred odbojkašima Budvanske rivijere je novi evropski izazov, u slabijem takmičenju, u prvom kolu CEV kupu. A protivnik je ponovo skandinavski tim, Loimu iz Rajsija (gradića na jugozapadu Finske, sa oko 25 hiljada stanovnika).

Rival crnogorskog šampiona je klub koji je osnovan 1958. godine, u Prvu ligu ušao 1977. godine, i od tada je osvojio šest titula, posljednju 2001. godine.Ima i trofej u Kupu, 2004. godine, što je posljednji uspjeh ovog kluba. Od tada do danas, najbolji plasman je bilo treće mjesto u sezoni 2009/2010.

Loimu je prošle sezone bio osmi u ligaškom dijelu prvenstva, a onda je sa dva poraza eliminsan u četvrtfinalu plej-ofa od šampiona Tikerita. Ove sezone je slabo startovao, sa pet uzastopnih poraza, ali je u posljednja četiri kola upisao isto toliko trijumfa, pa je trenutno 7. na tabeli, sa dvije utakmice manje. Ekipu vodi srpski trener Dragan Mihajlović, koji je bio statističar u stručnom štabu Veselina Vukovića, u vrijeme kada je naš proslavljeni trener bio selektor Jugoslavije, početkom ovog vijeka.

"Znamo da su u veoma dobroj formi. Korektor, Kenijac Kemos je najbolji poenter lige, imaju dva odlična srednja blokera iz Amerike i iskusnog dizača. Svakako da su favoriti u prvom meču, zbog kvaliteta i iskustva koje je na njihovoj strani", raportira iz Finske za „Vijesti“ Milan Marković, trener Budvana.

Budvani su u Rajsio doputovali još u nedjelju veče, pa će imati dovoljno vremena da se aklimatizuju na klimatske razlike u odnosu na Budvu (za utorak se predviđa najveća dnevna temperatura do -4). Ekipa je doputovala kompletna, svi su zdravi osim korektora, Kolumbijca Hurtada koji zbog bolesti nije trenirao od utakmice sa Jedinstvom (3:2).

"Vidjećemo koliko će moći da pomogne. Nadamo se da hoće, jer je formacijski jedini korektor u našoj ekipi", dodaje Marković.

U odnosu na Gentofte, Budvani su izborili dvije pomjene strana, umjesto poljskog primača Tomaša Rotickog i srednjeg blokera Ričarda Sajferta, stigli su primači, Marko Nikolić iz Srbije i Bjelorus Maksim Kilko.

"Nikolić i Kilko su umnogome doprinijeli kvalitetu naše ekipe, pogotovo na prijemu servisa i njihovo iskustvo u ovakvim mečevima je od velikog značaja".

Marković od ekipe očekuje da „pruži bolju igru u odnosu na utakmice sa Gentofteom“.

"Poslije prve utakmice znaćemo koji su naši realni dometi u ovom dvomeču, a svakako ćemo pokušati u revanšu da iznenadimo favorizovanog protivnika. Nama je važno da svi igrači daju doprinos i da se borimo za svaki set koji bi nam mnogo značio pred revanš u Budvi", zaključio je Marković.

Današnja utakmica počinje u 14 sati po našem vremenu (15 po lokalnom).

Bonus video: