"SRAMNI POKUŠAJ UVOĐENJA DIKTATURE"

Medojević: Neko će morati na robiju, Katnić ili lideri DF

"Ideja Katnica da se iz čitavog skandala izvuče , sa optuživanjem dvojice nepostojećih Rusa, puštanjem na slobodu Sinđe i Minđe i stalnim medijskim špekulacijama da iza svega stoji neki nepoznati komandant iz DF, je neprihvatljiva. Neko će morati na robiju, Katnić ili lideri DF"
106 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.12.2016. 14:29h

Odlukom Višeg suda da dvojica optuženih za organizaciju državnog udara na dan izbora 16.10. Sinđleliću i Velimiroviću, da status svedoka saradnika, kompletirana je farsa, režirana od Bebe Popovića, naručena od Mila Đukanovića, a sprovedena od Milivoja Katnića, rekao je funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević nakon što je predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić prihvatio danas sporazum koji je Mirko Velimirović sklopio sa Specijalnim tužilaštvom u kojem je priznao da je bio član kriminalne organizacije.

"Čitav državni udar se sveo na dvojicu nepostojećih Rusa, koje optužuje dvojica špijuna saradnika srpske BIA i crnogorske ANB Sindje i Mindje, koje je za potrebe Djukanovića i Popovića, angažovao visoki oficir ANB, bivši ratni komandant paravojnih formacija u Hrvatskoj i BIh, koji nikada nije odgovarao za ratne zločine, jer je imao podršku, najmoćnije strane obavjestajne službe, za koju je obavljao prljave poslove", naveo je Medojević.

Medojević je naglasio da će posle ovakvog spleta događaja, neko morati da ide u zatvor, glavni specijalni tužilac ili lideri DF-a.

"Trenutna pozicija Katnića je neodrživa. Više puta mijenja kvalifikacije krivičnih djela, verzije dogadjaja, poptisuje sporazume o priznanju krivice sa prvooptuženim za organizaciju državnog udara, i optužuje dvojicu nepostojećih Rusa kao glavnih organizatora. Ideja Katnica da se iz čitavog skandala izvuče , sa optuživanjem dvojice nepostojećih Rusa, puštanjem na slobodu Sinđe i Minđe i stalnim medijskim spekulacijama da iza svega stoji neki nepoznati komandant iz DF, je neprihvatljiva. Neko će morati na robiju, Katnić ili lideri DF", kazao je Medojević.

On je pozvao Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da suspenduje Katnića ili da lično podnese ostavku.

"Pozivam VDT Ivicu Stankovića, da odmah suspenduje Milivoja Katnića, koji je brutalno zloupotrebio svoja ustavna i zakonska ovlašćenja, i kao dio zločinačke terorističke organizacije DPS, direktno uticao na tok izbora u korist DPS, planirajući političku dikreditaciju DF, hapšenje lidera DF i njihovu likvidaciju. Ukoliko Stanković ne može ili ne smije da suspenduje Katnića, onda bi morao podnijeti ostavku zbog moralnih razloga jer je formalno on nadredjeni Katniću. DF kao oštećena strana u ovom lažnom državnom udaru, ima najveći interes da se do kraja rasvjetli ovaj državni udar Đukanovića, Popovića i Katnića, jer se radi o najsramnijem pokušaju uvođenja otvorene diktature i fizičke eliminacije lidera DF", izjavio je Medojević.

Po Medojevićevim riječima, novoizabrana vlast ne predstavlja slobodnu volju građana, te da je trenutni slučaj sa navodima državnog udara najveća blamaža u istoriji Crne Gore.

"Katnić je trenutno najveća opasnost po mir i stabilnost Crne Gore i on mora odmah biti suspendovan, a protiv njega pokrenta istraga kako bi se saznale sve okolnosti, koje su dovele do najveće blamaže države Crne Gore u njenoj istoriji i ugrozile mir i stabilnost u zemlji. Predložiti hapšenje lidera DF, na bazi iskaza ubica, psihijatrisjski liječenih bolesnika, narkomana i špijuna BIA i ANB, bez ijednog materijalnog dokaza ili makar indicije, predstvlja udar na same temelje države Crne Gore, njenu demokratiju, Ustav i suverenost. Katnić je trenutno, najveća tempirana bomba, koja može da dovede do haosa u zemlji sa nesagledivim posledoicama. Njegova smjena je postala imperativ i preduslov bilo kakvog političkog rješenja krize i svako ko ga podržava, podržava pravno, političko i fizičko nasilje i urušavanje pravne države i ustavnog poretka", zaključio je Medojević.

Preporučujemo za Vas