EKSPLOZIJA U STAROM BARU

Alan Kožar izbjegao smrt u "mercedesu"

Kožar je uspio da izađe iz automobila, koji je potom eksplodirao
545 pregleda 0 komentar(a)
Alen Kožar, džip, eksplozija, Foto: Radomir Petrić
Alen Kožar, džip, eksplozija, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 04.12.2016. 07:48h

U eksploziji koja je sinoć oko 20:30 časova uznemirla mještane Starog Bara na Belvederu potpuno je uništen blindirani džip "mercedes G" podgoričkih registarskih oznaka.

Kako "Vijesti" saznaju, u trenutku zapaljenja vozilo je bilo u pokretu, a u njemu se nalazio Alan Kožar, koji se u policijskoj evidenciji vodi kao član kriminalne grupe. 

Kožar je uspio da izađe iz automobila, koji je potom eksplodirao.  Na lice mjesta odmah su upućena vatrogasna i vozila hitne pomoći, kao i kompletan sastav barske policije.

"Od požara je na vozilu nastupila materijalna šteta na prednjem dijelu vozila. Službenici CB Bar će sa službenicima Forenzičkog centra izvršiti uviđaj. Uzrok požara u vozilu će biti utvrđen nakon vještačenja", saopšteno je iz policije.

U Baru su počele potrage za bezbjednosno interesantnim osobama, koje se obično pozivaju nakon ovakvih slučajeva.

Kožarovo ime posljednji put je izašlo u člancima Crne hronike ove nedjelje, kada je u velikoj akciji barske policije i PJP obavljen pretres kuća i drugih objekata u vlasništvu bezbjednosno interesantnih osoba i tom prilikom je oduzeto više pištolja, pušaka i SIM kartica.

Kožar je ranije osuđivan na kaznu zatvora od šest godina i 10 mjeseci zbog podmetanja tri eksplozije na hotel "Splendid" u Bečićima, koji je tada bio u izgradnji, kao i za pokušaj iznude od biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika Splendida.

Preporučujemo za Vas