Satira o moći i priča o korumpiranim policajcima

Šta može da se dogodi američkoj javnosti ako dobije vođu kakvog zaslužuje tema je poznatog američkog filma ‘Dobro došli, gospodine Čens’. A nakon ovog nagradjivanog filmskog ostvarenja slijedi napeta drama o korupciji u policiji ali i komplikovanim porodičnim odnosima. Gledajte filmove na tv Vijesti!
114 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2018. 16:53h

Film Dobro došli, gospodine Čens, kojeg su odlično prihvatili i publika i kritičari - pogledajte večeras od 19.55h na TV Vijesti.

Ova satira donosi priču šta može da se dogodi američkoj javnosti ako dobije vođu kakvog zaslužuje? Piter Selers igra prostodušnog i nepismenog baštovana koji završava kao najuticajniji čovjek u Vašingtonu, samo zato što se, eto, našao tamo. Osjetljiv i pritupi Čens (Selers) održava baštu na raskošnom imanju i ne zna ništa o spoljnom svijetu osim onoga što vidi na televiziji. Tada ga udara limuzina i sve se mijenja. Uzdignut do statusa zvijezde, zahvaljujući bogatom putniku limuzine, Evi Rand (Širli Meklejn), Čens šarmira sve, uključujući i predsjednika SAD (Džek Vorden). Mogu li jednostavne, ali mudre baštovanske metafore da riješe kompleksne probleme nacije? Čens pomaže da mir procvjeta u ovoj komičnoj, upozoravajućoj bajci o moći jednostavnosti. Zasnovan na romanu Jiržija Kosinskog film je ostao zabilježen i po Oskaru za najbolju sporednu ulogu (Melvin Daglas).

Glumci: Piter Selers, Širli Meklejn, Melvin Daglas, Džek Vorden. Režija: Hal Ešbi.

Ponos i slava - triler za sva vremena

Subotnje veče na TV Vijesti nastavite gledajući od 22:30h film o tome kako se porodični moralni kodeks nađe se pred iskušenjem nakon što Rej Tirnej (Edvard Norton) povede istragu kojom razotkrije šokantni skandal o policijskoj korupciji u koju je upleten i njegov član porodice. Za Reja istina predstavlja Pandorinu kutiju koja bi mogla razoriti same temelje familije Tirnej, ali i cijelu njujoršku policiju...

Edvard Norton i Kolin Farel zvijezde su ovoga kriminalističkog trilera koji dovodi u pitanje granicu između morala i dužnosti postavljajući pitanje što znači biti odan. U Njujorku detektiv Rej iz odjeljenja za ubistva mora istražiti stanicu koju vodi njegov stariji brat Frensis (Noa Emerik). Istovremeno, njegov je najbolji prijatelj Džimi (Farel), policajac iz te stanice za kojeg se sumnja da je korumpiran. Reditelj Gevin O`Konor udružuje se s rediteljem i scenaristom filma Narko, Joem Carnahanom na ovoj policijskoj drami. Istraga otkriva neke uznemirujuće činjenice...

Glumci: Edvard Norton, Kolin Farel, Džon Vojt, Noa Emerik. Režija: Gevin O`Konor. Trajanje 130 minuta

Galerija

Bonus video: