Decembar u KIC-u "Budo Tomović": Božićni koncert i stihovi mladih autora

"Noći arhitekture i filma" biće održane od 22. do 24. decembra
50 pregleda 0 komentar(a)
KIC Budo Tomović
KIC Budo Tomović
Ažurirano: 02.12.2016. 10:14h

Početak decembra u Kulturno-informativnom centru "Budo Tomović" obilježiće promocija drugog zbornika poezije i proze "ili je već neko to isplanirao…" Foruma mladih pisaca koji je osnovan na inicijativu KIC-a u februaru 2015. godine, a sve u cilju stimulisanja mladih neafirmisanih pisaca, prvenstveno studentske i srednjoškolske populacije i njihovog stvaralaštva.

U saradnji sa Ambasadom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori šestog decembra premijerno će biti održan božićni koncert klavirskog dua “Pianotainment” koji je svjetski poznat po repertoarskoj raznovrsnosti i akrobatskom virtuozitetu njegovih članova i osnivača Stefana Veha i Marsela Dorna.

Od prvog do četvrtog decembra u saradnji sa Ambasadom Republike Argentine u Beogradu prvi put se u KIC-u organizuje manifestacija "Nedelja argentinske kulture" u okviru koje će nastupiti orkestar "Tanguango" i plesni parovi iz tango škola Crne Gore.

Pored ove manifestacije podgorička publika će biti u prilici da pogleda reviju "Noći arhitekutre i filma" koju organizuje Nevladina organizacija “Urbar“ od 22. do 24. decembra, a sedmog decembra biće organizovana i premijera filma "Podgorica kroz vjekove" Zorana Fatića.

Moskovski Kulturno-informativni centar u Podgorici organizovaće izvođenje predstave “Revizor” devetog decembra, a solistički koncert pod nazivom “Crna Goro, kapljo vode” 12. decembra prirediće kantautor Slobo Kovačević.

Tradicionalnu KIC-ovu filmsku reviju "Mjuzikl - filmska rapsodija IV" posvećenu najpoznatijim mjuziklima biće organizovana od 16. do 19. januara. Manifestaciju kamernih dramskih ostvarenja - Makado biće održana od 25. do 28. januara, a program će obuhvatiti predstavljanje crnogorskih i regionalnih kamernih dramskih pozorišnih trupa.

Bonus video: