Igoru Tomiću novi četvorogodišnji mandat

“Osjećaj da smo sve četiri godine, odnosno cio period razvoja paraolimpijskog pokreta, djelovali kao tim, motivisali su me da ponovo prihvatim kandidaturu", rekao je Tomić.
95 pregleda 2 komentar(a)
Igor Tomić, Foto: Boris Pejović
Igor Tomić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.11.2016. 15:55h

Jednoglasno, bez riječi rasprave po toj tački dnevnog reda (kao ni po ostalima), kao dokaz da je cijeli paraolimpijski pokret zadovoljan njegovim i radom saveza – Igor Tomić dobio je novi četvorogodišnji mandat na čelu Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, odlučeno je na današnjoj izbornoj Skupštini te asocijacije koja je održana u Podgorici.

“Osjećaj da smo sve četiri godine, odnosno cio period razvoja paraolimpijskog pokreta, djelovali kao tim, motivisali su me da ponovo prihvatim kandidaturu. Tu prije svega mislim na naše sportiste, njihove roditelje i predstavnike nevladinog sektora, kao i na podršku medija”, rekao je Tomić koji je na čelo Paraolmpijskog komiteta Crne Gore došao u aprilu 2011. godine.

Podršku za novi mandat dalo m je svih 15 prisutnih od ukupno 17 delegata koliko broji Skupština POK-a.

“Radićemo i dalje sistematski i planski, nenametljivo, ali upečatljivo i iskreno, na poboljšanju uslova rada naših sportista, prije svega na infrastrukturi, stručnom radu i zdrastvenoj zaštiti. Posebno pažnju posvetićemo na uključivanje ženske populacije u POK. Masovnost će biti dalja smjernica razvoja pokreta. Jačaćemo naš nacionalni program, kroz klubove, a možda i kroz saveze sportova koje će okupljati sportiste sa invaliditetom”, istakao je Tomić.

Tomić je najavio da će POK nastaviti sa odgovornim odnosom prema državi, svim institucijama sporta, resornom ministarstvu, kao i da će pojačati saradnju sa COK-om i savezima sportova u osnovnom programu.

Predsjednik POK-a je naglasio da je ponosan što je tokom njegovog mandata Radmilo Baranin postao šampion Evrope, Marijana Goranović vicešampionka Evrope, te da je Filip Radović osvojio prvu medalju u istoriji crnogorskog paraolimpijskog sporta.

"Miloš Ranitović je na posljednja tri takmičenja bio četvrti. Posebno žalimo za SP u Dohi kada je imao visinu za medalju, ali je na kraju završio kao četvrti. Plivač Ilija Tadić je sa 16 godina u dvije discipline izborio olimpijske norme, a bio je finalista ovogodišnjeg EP. Slobodanka Gurišić osvojila je bronzu Univerzijadi osoba sa invaliditetom u Zagrebu, a Mirnes Ramović dvije srebrne na Evropskim igrama mladih za osobe sa invaliditetom", rekao je Tomić”, i istakao da će POK poseban akcenaat u narednom periodu biti na razvoju timskog sporta, posebno golbala.

Skupština je jednoglasno produžila mandat generalnom sekretaru Dušanu Dragoviću, koji tu funkciju obavlja od osnivanja Paraolimpijskog komiteta.

"Hvala na podršci. Na mjestu sam na kojem sam i počeo. Mogu samo da obećam ću da radim još bolje i jače, pogotovo na učvršivanju POK u međunarodne asocijacije", kazao je Dragović.

Osim što je usvojila izvještaj sa Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru, Skupština je jednoglasno imenovala Upravni odbor, u čijem su sastavu, osim Tomića i Dragovića, još Ratko Radović, Vladan Nikolić i Veselin Vuković.

Gost Skupštine bio je predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović.

Bonus video: