Berane: Osumnjičeni za prevaru i nesavjestan rad u službi

71 pregleda 1 komentar(a)
Berane grad, Foto: Skyscrapercity
Berane grad, Foto: Skyscrapercity
Ažurirano: 09.11.2016. 16:38h

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta proteklih dana nadležnom državnom tužiocu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama podnijeli su dvije krivične prijave u redovnom postupku protiv dvije osobe i to krivičnu prijavu protiv S.P. (33) – državljanina Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje da počinio krivično djelo prevara, i protiv T.P. (57) iz Berana zbog sumnje da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi.

"Policijski službenici su ODT U Beranama 07. novembra 2016. godine podnijeli krivičnu prijavu protiv S.P. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo prevara na štetu Z.T. iz Plava. S.P. je, kako se sumnja, počinio navedeno KD na način što je lažnim prikazivanjem činjenica, a korišćenjem već uspostavljenog poslovnog odnosa, doveo u zabludu oštećenog Z.T. od kojeg je protivpravno uzeo iznos od 19.000 eura, a sve pod izgovorom navodne kupovine teretnog motornog vozila u Londonu za potrebe oštećenog, sa namjerom da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist. Nadalje, policijski službenici su ODT U Beranama 09. novembra 2016. godine podnijeli krivičnu prijavu protiv T.P. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi na način što je, sumnja se, kao čuvar šuma zaposlen u Šumskoj Upravi Crne Gore - PJ Andrijevica, kršenjem zakona i drugih propisa i propuštanjem dužnosti nadzora, očigledno nesavjesno postupao, jer je u periodu od septembra 2015. do juna 2016. godine, omogućio jednom ili više nepoznatih lica da na reonu Gradišnice - Opština Andrijevica, kojim je zadužen, izvrše bespravnu sječu ukupno 62 čamova stabla bruto mase 108.97 m3, čime je nanio štetu Upravi za šume Crne Gore u iznosu od 7.026,27 eura, računajući po pravilniku za naknadu štete koju počine fizička ili pravna lica prilikom bespravne sječe", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je nadležni tužilac u ODT je nakon kvalifikacije oba događaja naložio da se protiv oba lica podnesu krivične prijave u redovnom postupku.

Bonus video: