Mandić: Obavijestili smo Katnića da DPS priprema akcije

Upozorili smo ga da DPS priprema razne nedozvoljene metode protiv DF-a. Da će raditi svašta, poput kupovanja glasova do organizovanja i smišljanja terorističkih akcija”, rekao je “Vijestima” Mandić
59 pregleda 0 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.11.2016. 07:29h

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je da su pet dana prije izbora obavijestili Katnića da “DPS priprema i smišlja terorističke akcije”.

“Katnić crta DF kao organizatora, ali prosto je nevjerovatno da ne smije ime da mu pomene. Ime ne smije da pomene iz jednostavnog razloga, zato što je DF sigurno pet dana prije održavanja izbora pisano obavijestio Katnića slično onom o kojem danas govori.

Upozorili smo ga da DPS priprema razne nedozvoljene metode protiv DF-a. Da će raditi svašta, poput kupovanja glasova do organizovanja i smišljanja terorističkih akcija”, rekao je “Vijestima” Mandić.

Dodao je da “to sve Katnić ima na stolu”.

“Ali pošto se opredijelio očigledno za varijantu da služi DPS-u i da učestvuje u jednoj nečasnoj raboti, samo neka nastavi tamo gdje je stao. DF se nikoga ne plaši i prema svakome ćemo da odgovorimo onako kako zaslužuje, kako god se on zvao”, kazao je Mandić.

Dodao je da prepoznaju “dublje prste Demokratske partije socijalista i njene mahinacije kako bi se prikrila najveća sramota koja se ikada desila Crnoj Gori u nekom izbornom procesu”.

“To prikazivanje danas nekih praćki, HTZ opreme koja može da se nabavi u svakoj prodavnici mješovite robe, i predstavljanja nekih velikih klanova, služe samo za zasmijavanje građana Crne Gore.

Nažalost, tu nema ničega ozbiljnog izuzev sumnje i namjere da se osujeti formiranje one vlasti koju bi podržavao Demokratski front, a koja bi razvlastila DPS”, kazao je Mandić.

Dodao je da konferenciju za štampu doživljava u tom kontekstu.

“To je direktna podrška Dušku Markoviću i DPS-u da izvrše pritisak na manjinske stranke, kako bi ove pristale da služe njima i sa njima formiraju vladu”, kazao je Mandić.

Marković: Umjesto odgovora samo iznosi nove nelogičnosti

Katnić juče nije htio da odgovori na pitanja novinara “Dana” Dražena Živkovića koje tačno političke strukture stoje iza navodnog terorističkog čina i gdje je nestalo oružje kojim su krivična djela koja tužilaštvo pominje trebalo da budu izvršena.

“Odbijanjem da odgovori na pitanja novinara 'Dana' specijalni tužilac je pokazao da nema demokratskog kapaciteta da komunicira sa medijima koji se kritički odnose prema njegovom radu. Ono što još više zabrinjava je nedostatak profesionalnih sposobnosti Katnića da odgovori na ključna pitanja od izuzetnog javnog interesa”, rekao je Nikola Marković, zamjenik glavnog i odgovornog urednika lista “Dan”.

“Umjesto odgovora, svaki novi javni nastup Katnića otvara dodatna pitanja i na vidjelo iznosi nove nelogičnosti. Na primjer, kako je moguće da je neko htio da ubije premijera, a da ga Katnić nije o tome informisao, već je Đukanović za takvu prijetnju saznao iz medija. Pored toga, Katnić danas kaže da je 500 specijalno obučenih terorista planiralo napad na Cnu Goru i da se on potrudio da o tome bude obaviješten vjerski poglavar, ali ne i ministarka odbrane”, kazao je Marković.

Dodao je da je, takođe, neshvatljivo da u takvoj situaciji Katnić nije na vrijeme tražio saradnju službi drugih država i predočio im dokaze, kako bi uhapsili dvojicu ruskih državljana koji su navodni organizatori.

Tokom presa došlo je do incidenta kada je novinar i politički aktivista Marko Milačić, koji nije bio akreditovan, došao i pripremao se da postavi pitanje Katniću. U jednom trenutku prišao mu je pripadnik obezbjeđenja Goran Braunović i pokušao da ga izbaci. Milačić, koji nije imao ranije traženu akreditaciju za postavljanje pitanja na presu, pozvao je policiju i kasnije u stanici podnio prijavu. Braunović je ranije bio član obezbjeđenja premijera Đukanovića.

Bonus video: