Srpska policija traga za Podgoričaninom: Umiješan u ubistvo Stankovića?

Stamatović je u crnogorskoj policiji evidentiran kao bezbjednosno interesantna osoba, bliska vođama škaljarskog klana
662 pregleda 9 komentar(a)
Aleksandar Stanković Sale Mutavi, Foto: Youtube screenshot
Aleksandar Stanković Sale Mutavi, Foto: Youtube screenshot
Ažurirano: 04.11.2016. 16:05h

Srpska policija traga za Podgoričaninom Stevanom Stamatovićem (40) i još jednim mladićem, pripadnicima takozvane "zagoričke grupe" zbog sumnje da su umiještani u likvidaciju Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, piše beogradski "Blic".

Kako se navodi, indikativno je da su osumnjičeni boravili u Beogradu u vrijeme ubistva Stankovića, kao i da su istog dana napustili Srbiju, a da se nijesu vratili u Crnu Goru.

Lociranje i hapšenje Stamatović, kako piše "Blic", trenutno je najvažnija tačka istrage srpske policije.

Stamatović se u policijskim evidencijama vodi kao bezbjednosno interesantno lice.

Izvori “Vijesti” ranije su tvrdili da je Stamatović blizak sa članovima škaljarskog kriminalnog klana, na čijem su čelu Kotorani Jovan i Igor Vukotić i Igor Dedović.

Saglovornik "Vijesti" tvrdi i da je saslušavan u istrazi o podmetanju eksploziva ispod automobila sugrađanina Milana Vujotića u februaru 2015.

Vujotiću je tada u razornoj eksploziji u potpunosti uništen blinidrani “audi A-8”, koji je takođe imao rotaciona svjetla.

"Blic" navodi i da se sumnja da je "zagorički klan" je blisko povezan sa škaljarskom grupom iz Kotora, koja od 2013. vodi rat sa kavačkim klanom zbog nestanka 200 kilograma kokaina u Španiji.

U ratu ova dva klana iz Kotora, do sada je ubijeno 11 osoba.

Bonus video: