Premijera Đukanovića ne mogu da nađu više od godinu

Vukojević je u odbrani tvrdio da je komentar na portalu Vijesti, zbog kojeg je optužen, zapravo citat iz američke serije Kuća od karata i da nije imao namjeru da prijeti bilo kome
7 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 01.11.2016. 09:58h

Za 22. decembar odloženo je suđenje Luki Vukojeviću, optuženom za ugrožavanje sigurnosti odlazećem premijeru Milu Đukanoviću.

Podgorički Osnovni sud već više godinu dana ne uspijeva da Đukanoviću uredno uruči poziv za suđenje.

Sudija Nenad Vujanović još 12. oktobra prošle godine odlučio je da se 30. novembra iste godine sasluša odlazeći šef Vlade, kako bi se izjasnio da li se osjećao ugroženo, ali se on nije pojavio ni na jednom zakazanom pretresu od tada. Ostalo je nejasno i kako je tužilaštvo uopšte podiglo optužni predlog protiv Vukojevića, a da prethodno nije saslušalo premijera i pitalo ga da li je osjećao strah, što je osnovni preduslov za postojanje ovog krivičnog djela.

Vukojević je u odbrani tvrdio da je komentar na portalu Vijesti, zbog kojeg je optužen, zapravo citat iz američke serije Kuća od karata i da nije imao namjeru da prijeti bilo kome.

Njemu se sudi zbog komentara na tekst "Poruka buržujima: Opljačkali ste nas, ali nas nećete tlačiti", u kojem je naveo "Žrtvovaću se. Za naciju... Znaćete me po imenu i prezimenu. Ubiću premijera . Tako će okončati moj život, ali i 20 godina robije. Barem nešto da uradim za svoju djecu kada izbori ne pomažu”.