VIDIĆ TVRDI DA JE DROGA ZA LIČNU UPOTREBU

Optuženi za šverc heroina: Neću kaznu, nego pomoć od države

“Imajući u vidu da je kod okrivljenog pronađena veća količina - 43 grama heroina, koju je skrivao u donjem vešu i da je lošeg imovnog stanja, nalazim da je Vidić drogu držao radi dalje prodaje”, kazao je tužilac Tomković
98 pregleda 1 komentar(a)
Heroin
Heroin
Ažurirano: 29.10.2016. 07:20h

Optuženi za šverc heroina Nikola Vidić juče je u završnoj riječi u Višem sudu u Podgorici tražio da mu umjesto kazne, država pruži pomoć, jer je dugogodišnji heroinski zavisnik. Sudija Predrag Tabaš će presudu objaviti 3. novembra.

“Od države tražim pomoć, a ne kaznu, jer sam heroinski zavisnik”, kazao je Vidić.

U odbrani je naveo da je za lične potrebe kupio 43 grama heroina, koliko je policija zaplijenila kod njega prilikom pretresa 31. marta. Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu Željko Tomković smatra da su provedenim dokazima potvrđeni navodi optužnice protiv Vidića za šverc droge.

Tužilac nije osporavao da je Vidić dugogodišnji zavisnik od heroina, ali je dodao da ta činjenica sama za sebe ne isključuje krivicu optuženog.

“Imajući u vidu da je kod okrivljenog pronađena veća količina - 43 grama heroina, koju je skrivao u donjem vešu i da je lošeg imovnog stanja, nalazim da je Vidić drogu držao radi dalje prodaje”, kazao je tužilac Tomković koji je tražio od suda da Vidića oglasi krivim.

Vidićev branilac kazao je da je odbrana njegovog klijenta potvrđena nalazom vještaka psihijatrijske struke prof. dr Stanka Milića.

“Iz nalaza vještaka proizilazi da je optuženi dugogodišnji zavisnik od heroina. Takođe, dr Milić je konstatovao i da je kod optuženog nakon hapšenja bila evidentna apstinencijalna kriza što potvrđuje odbranu

Vidića da je kupljenu drogu planirao da uživa”, naveo je branilac.

“Policija pretresom stana okrivljenog nije pronašla aparaturu neophodnu za precizno mjerenje”, kazao je branilac.